No for winter

Paikoittain Suomea satoi tänään ensilumi....käääk. Ensi viikon keskiviikkona vasta kitkarenkaiden vaihto. Voi paniikki ja sujaus miten se taas pääsi yllättämään, ihan joka vuosi. Tänään oli tosi inha vinkka joka antoi muistutuksen miksi inhoan talvea. Lumi on kaunista ja kiva on katsoa maisemaa mutta puoli vuotta on jo vähän liikaa. En ymmärrä kenen mielestä on ihanaa lähteä pimeellä töihin ja palata pimeellä kotiin. Viikon kahtena vapaapäivänä näen valosta vilahduksen kolmen tunnin ajan. Mitä hiton ihanaa ja romanttista siinä on. Ei kukaan jaksa istua takan ääressä kynttilöitä polttaen, kutoen ja lukien hyviä kirjoja ja sanoa rehellisesti et tää on mahtavaa. Joka ikinen aamu pimeän puolen vuoden aikana katson peiliin, näen hilseilevän goottinaamani ja mietin miten tän pärstän sais pysyyn kasassa toukokuuhun asti.
Haloo haluan kosteahkoon maahan jossa on 20 astetta lämmintä ja aurinko ruoskii d-vitamiinilla ihoani.

Tälläinen pahansisuinen akka minusta tulee kylmän ja pimeyden vaikutuksen alaisena. Ruumiini ja mieleni tarvitsee auringon valoa ja lämpöä jotta ne toimivat niinkuin niiden pitäisi.
Anteeksi tilitykseni, oliko liian raju - mut kun en pidä :)

The first snow rained today in some parts of Finland. I have reserved time to change winter tires next Wednesday. Today was a really wicked wind that gave a reminder why I hate winter. The snow is beautiful and nice scenery, but a half year of darkness and coldness is bit too much. I don't see anyone believes that it is wonderful to go to work and return in darkness. Two-week day off I see a glimpse of light for four hours. What the darn wonderful it is! It is not fun to sit in front of the fireplace, burning candles, knitting and reading good books after few months. Hello I want the damp place, +20 degrees Celsius and the sun whips vitamin D on to my skin.
I'm not very pleasent person under the cold and dark conditions. My body and my mind needs the sunlight and heat so they work like they should.

Comments

 1. Ei ollut liian rajua ;-)

  Joo, olishan se kiva jos täällä olis aurinkoa puolet päivästä talviaikaankin. Ei tarvitsis nappailla d-vitamiinia supermääriä. Pimeys ja kuiva ilma on kyllä niitä ikävimpiä asioita talvessa.

  Yritä kestää...

  Kaksi kuukautta ja sitten päivä alkaa pidentyä.

  ReplyDelete
 2. Lisäilen vielä vähän tuosta pahansisuisuudesta. Meilläpäin eilen yksi nainen laittoi joka lauseen jälkeen huutomerkin ja lihavoi vielä kaiken sen päälle ;-)

  Kyllä naisetkin saa olla pahalla tuulella ja tuulettaa sen olon miten parhaimmaksi näkevät =)

  ReplyDelete
 3. Voi Birgitta kiitos lohdutuksesta mutta yleensä paukkupakkaset tulee vasta helmikuussa ja silloin se pahinta vasta on. Kuivuus on pahimpia vitsauksia mikä mua vaivaa ja pahenee vaan joka vuosi. Olen kuin joku kävelevä kirppukasa kun kutittaa joka paikkaa. Kotona mulla on sellanen pitkä raaputustikku jolla raavin selkääni koko ajan, päänahka lähtee irti ja kaikki raajat kuivaruvella. Ainoa mikä auttaa on aurinko. Jopa nahkani huutaa että olen syntynyt väärään ilmastonalaan:)

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts