Kodinkoneen elinaika, murinaa


Kulkee, kulkee eikä perässä meinaa pysyä. Elektroniikassa aika ei kerkee edes kulumaan. Hajosi pesukone neljän vuoden käytön jälkeen ja merkki oli UPO, maksoi 500 euroa joten ei kai halvinkaan ollut. Karmee käry tuli eli jotain siellä koneen sisällä paloi. Ottaa niin päästä, kaikki hemmetin vaiva taas eikä vois vähempää kiinnostaa joku pesukoneen shoppailu mutta pakkohan se.

With electronics, the time does not have time to run. Washing machine broke down after four years use, and the sign was UPO, paid 500 euros so it is not the cheapest one. Terrible smell came out there, so there was something burned inside the machine. I'm so pissed off, all the damn trouble and I could care less about shopping washing machine, but it have to been done.

Comments

 1. Hei! Löysin tänään vasta blogisi, ja hyvältä näyttää.

  Hankin 10v sitten remontissa Upo-laitteita enemmänkin ja petyin pesukoneeseen ja tiskikoneeseen. Kodinkonekorjaajasta tuli lähes kuukausittainen vieraamme, sitä ennen vaihdettiin osia takuuseen.
  Eli ei meille enää Upoa, ajattelen melkein että ei missään nimessä kotimaista laatua.

  ReplyDelete
 2. Heippa Katriina ja teretuloa.Mä en kans enää halua Upoa se on vissi.Kurjaa on se et yritän suosia kotimaista yleensä mahdollisuuksien mukaan mutta en enää ainaka pesukoneissa.Inhoon mennä ostaan uuttakin kun se on ihan arpapeliä nykyään näitten laitteiden kanssa.Ennen vanhaa koneet tehtiin kestämään mut ei enää.

  ReplyDelete
 3. Tuotteet tehdään tarkoituksella hajoamaan tietyn ikäisenä, jotta saadaan myytyä uusia! Niiden elinkaari suunnitellaan samalla kun valitaan niiden materiaalit ja työtavat. Nykyään olis mahdollista tehdä pesukone, joka kestäis ainakin 100 vuotta, mut sit ei kukaan ostais uusia!!! Mun mielestä tällainen on törkeää maapallon varojen tuhlaamista!!!!

  ReplyDelete
 4. Olen Seija niiiin samaa mieltä. Pitäisköhän mun ostaa markkinoiden halvin kun se hajoo kuiteskin parin vuoden päästä vaikka sanovat mitä. Mä en tajuu miksi tähän hommaan ei aseteta mitään säädöksiä kun teollisuusmaat kuitenkin ovat MUKA huolissaan ilmastonmuutoksesta ja tämä on kuluttajan huijaamista koska pesukone on pakko olla.

  ReplyDelete
 5. Seijan kanssa samoilla linjoilla! Aina sanotaan, että kannattaa satsata laatuun, mutta mitäs, jos sitä ei enää ole tarjolla?!

  ReplyDelete
 6. Voisittekos naiset lähteä kanssani kauppaan ja laitetaan myyjät ojennukseen ja vaaditaan oikeuksiamme kuluttajina:)

  ReplyDelete
 7. Ennen kodinkoneet kesti todella kauan kunnossa. Mikä ihme siinä on että kuuhun on lennetty ja vielä vaikka mitä ihmettä kehitellään, mutta jokapäiväiset kodinkoneet hajoo. 4 vuottahan ei ole aika eikä mikään pesukoneelle!

  Tollasista huonosti kestävistä koneista pitäisi saada kunnon rahallinen palautus, jos kone ei kestä tiettyä aikaa.

  ReplyDelete
 8. Eikö kodinkoneen elinkaari ole nykyään n. 5 vuotta... Ja kalliitakin vielä ovat! Meillä entisessä talossa hajosi kerralla tiskikone, hella, jääkaappi ja keskuspölynimuri :O

  ReplyDelete
 9. Olin oottanut Mustasta Pörssistä sellasen lisävakuutuksen et takuu neljä vuotta ja just soitin Pohjolaan niin käski mennä hakeen uuden koneen, kävi tosi helposti.Eka meinasi korjaajaa kutsua mutta sanoin että en suostu pitään konetta , minusta turvallisuustekijä jos kone syttyy itsekseen sisältä tuleen niin varmasti saa se kone lähteä. Rva vahinko ymmärsi huoleni.

  Mulla olisi tullu tosi itku Marin tapauksessa. Jos noin moni kone hajoo kerralla on konkurssi jo ovella, ihmisparka onneksi olet toisessa kodissa jo:)

  ReplyDelete
 10. Oeltteko koskaan miettineet miksi pesukoneet painavat niin paljon... Koneen muoviset osathan eivät paina paljoa, joten konetta tasapainotetaan betonilla... Peltiä, betonia ja muovia... ei siinä hirveästi laadusta enää puhuta.

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts