Poikkesin kylilleKäväsin siis eilen mutkan Helsingin keskustassa.En tajua miten sitä jumittuu aina tänne Espoon perukoille  vaikka bussi ottaa vaan 20 min.Saman ajan se matka otti kun asui Helsingissä.Piti niin viettää koko päivä siellä kuvailemassa ja hengailemassa mutta saderyöppyjä tuli koko ajan ja rupesin shoppaileen liian aikaisin joten kassit painoi liikaa.


Sisustus Nallessa myytiin pois mallistosta poistuvia kangasmalleja 5 euroa kappale joten pakkohan niitä oli ostaa.Tiedättehän niitä jotka roikkuu hengarissa samaa kangasta eri väreissä ja ne oli sellaisia merkkikankaita joihin ei normaalisti olisi varaa.Lisää kankaita josko joskus ompelisi,kaunis ajatelma mutta toteutus ollut hieman heikohkoa (on ainakin kankaita valmiina jos inspis tulee).


Lounaalle piti mennä sadetta pitelemään oikein mukavaan ns.kotiruokapaikkaan Karljohaniin Yrjökadulla.Siellä oli hyvä olla koska en pidä kylmistä trendipaikoista ja tämä on lämminhenkinen pieni ravinteli

Kampin torilla oli joku sählinki menossa jäin siihen kytsimään mitä tapahtuu.Nuori likka (15-18-vuotias) oli varastanut toisen likan (17-20-vuotias) lompakon,puhelimen ja avimet kassista tämän kävellessä.Tämä vanhempi likka oli huomannut asian ja piteli nuorempaa kovassa syliotteessa kiinni ja huusi omaisuuttaan takaisin kyyneleet valuen.Nuorempi vänkää vastaan ettei mitään ole ottanut ja alkaa hakkaamaan toista nyrkillä jopa päähän.Onneksi siinä näkyi olevan jo joku mies soittamassa poliisille ja muita ihmisiä aika liuta ympärillä joten nuorempi likka taisi tajuta tappionsa ja kaivoi laukustaan varastamansa esineet esiin.Emme jääneet odottamaan jatkotapahtumia mutta täytyy sanoa että olin hieman järkyttynyt tapahtuneesta.Mikä sai hänet varastamaan ja se lyöminen toista kasvoihin,se oli niin julmaa ja raakaa että pahaa tekee.Minä typerä,naiivi ihminen en käsitä tälläistä julmuutta olleska.Vanhemmalle likalle täytyy antaa tunnustus suuresta sitkeydestä että ei päästänyt varasta karkaamaan vaan sitkeesti roikkuin kiinni vai nyrkkiä tuli,tyär parka toivottavasti ei jää kauheita traumoja hänelle.
Mikä ihmisiä oikein vaivaa????

Comments

 1. Ei se ole naiviutta tai typeryyttä, että kunnioittaa ihmisiä ja on sitä mieltä, että ihmisiä tulee kohdella hyvin.

  Ja onhan se käsittämätöntä, että joillain ei näytä olevan ajatus mukana toiminnassa. Toivottavasti näitä tapahtuu vähemmän.

  Kauniita Helsinki-kuvia olet ottanut.

  Oikein hyvää viikonloppua. Jos niistä kankaista vaikka syntyisi jotain upeaa inspiraation saattelemana =)

  ReplyDelete
 2. Se on kai sitä kun mun perusoletus on että ihminen on hyvä,sit näet jotain tuollaista joka murtaa käsitystäni ihmiskunnasta masentaa vaan niin pirusti,jumankauta se likka on osa suomalaita tulevaisuutta,mitä se kertoo!?!Rupean kuulostaa vanhalta saarnaajalta mutta joskus ei vaan ymmärrä.

  ReplyDelete
 3. Hieno erityisesti tuo ensimmäinen heijastukuva. Ikkunan kapea muoto saa heijastuvan talo tuntumaan hurjan korkealta.
  Eilen oli tosiaan kaunista aurinkoa, olisi ollut hyvä päivä ulkoilla mutta taas oli työtä sisätiloissa koko päivän, vähäsen harmittaa.

  Hyvä kysymys, mikä ihmisiä riivaa. Välillä tuntuu kuin osalta olisivat kaikki käytöstavat hävinneet, ja kyky arvioida omaa käytöstään ja tunnistaa siinä mitään mahdollista parantamisenvaraa. Aina ei hirvitä eniten huonosti käyttäytyvät nuoret, vaan lähinnä aikuiset, erityisesti sellaiset lasten vanhemmat jotka käyttäytyvät aivan tökerösti omien lastensa nähden. Se on ihan käsittämätöntä minulle.

  ReplyDelete
 4. Tuosta käytöstavoista tulipa mieleeni kun mentiin lounaalle minä olin jo ovesta sisällä pienessä tuulikaapissa,ravintelista tuli kaksi liikemiestä ulos.Ne änkes samalla ovenavauksella siihen ahtaaseen tuulukaappiin ja mun piti mennä seinää vasten jotta armon herrat pääsee ulos.Olin hieman pöyristynyt.Mielestäni tapoihin olisi kuulunut että herrat odottaa jotta minä pääsen sisään ja sitten he tulevat vasta ulos.Turha marista mistään tasa-arvosta, se on käytöstapa oli mikä tasa-arvoyhteiskunta tahansa hitto soikoon.(ps olen 40 enkä 80 vaikka kuulostan menneen maailma jäänteeltä ehkä)
  No huhhuh tulipa taas:)

  ReplyDelete
 5. Todella kauniita Helsinkikuvia!! Tuo markä kahvilan terassin lattiakuva on upea:)Olet saanut hienosti sateen tunnelman:)Niinpä-olen itsekin monesti ajatellut, että mm.hientunteisuus on hukkunutja itsekkyys kasvanut. Ps. Nuo tunnustuksesi oli hyvät!:)Huumorin kukka on ehdottomasti kaunein kukka ja ikkunanpesusta en tykkää, so what -asenne on välillä tarpeellista:)

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts