Louhisaaren kartanolinna, Askainen

Louhisaari kuului yli kolmesataa vuotta Fleming-suvulle ja yli sata vuottaMannerheim-suvulle. Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim syntyi siellä vuonna 1867. Louhisaaren 1650-luvulla valmistunut päärakennus edustaa Suomessa harvinaista palatsiarkkitehtuuria.
Tälläisessä ihastuttavassa paikassa tuli poikettua.Kiitos Leenalle joka vinkkasi paikasta.En yleensä ole mikään museoihminen mutta tämä oli aivan uskomaton paikka.En ollut edes tietoinen että Suomessakin on näin upea paikka.Meillä kävi vielä hyvä säkä koska olimme ainoat kierroksella joten saimme ihan yksityisen turneen oppaan kanssa.

Jokaisessa huoneessa oli toinen toistaan uskomattomampia kakluuneja.

Tuo paanukatto on todella viehättävä.Tässä taas kohde johon on pakko mennä jos kulmilla pyörii.

Comments

 1. Vau, mikä paikka !!!!! Tuonne pitää kyllä päästä !
  Täällähän sinulla oli vaikka mitä ihania kuvia, ja paikkoja...

  ReplyDelete
 2. Dear Henrietta,
  You really show some beautiful photos here on your blog, both of closeups of flowers and also other studies of details. And what a house!!! Very tempting indeed! ;-D

  Love from Helena, The Swenglish Home

  ReplyDelete
 3. Ohhoh! miten en tiennyt tuollaisesta. Minä en ole ollut enen museoihminen, mutta mutta. Minulla on täällä 5-vuotias museojätkä. Heinäkuussa Tukholmassa kävimme, Wasa-museossa, merenkulun museossa ja teknisessä museossa. Viihdyin itsekin. Nordiska Museet jäi käymättä Sinne hän olisi hinkunut myös, koska talo on niin hieno. Olemme käyneet myös Eläintieteellisessä museossa jo kerran tänä vuonna ja toistamiseenkin pitäisi kuulemma mennä.

  Minä haluaisin tuonne! Sekä semmoiseen kotimuseoon Tukholmassa, mista Marie Elisabeth taisi kerran kirjoittaa... Pitääkin mennä tutkimaan löytyykö nimi vielä.

  ReplyDelete
 4. Thank you so much HELENA your lovely words and if ever come to visit Finland you have to go there.

  SANNIpitäisköhän mun lainata joskus sun 5-vuotiasta museojätkää jos saisin kans innostuksen museoita kohtaan.Eläintieteellisessä en ole käyny koskaan vaikka vaikka asunu täällä jo kymmenen vuotta.
  Tämä Louhisaari oli kyllä todellinen löytö,kantsii laittaa ens kesän listalle.

  ReplyDelete
 5. Heij luuv, hyvä, kävitte siellä! Mä en o tajunnukkaan, että siellä on noin HIENO katto, ihan ku jossain Tanskassa. Tarvii taas itekin ajella sielläpäin. Pikkulikkana käytiin kerran kesässä enon kesämökillä uimassa Askaisissa siinä lähellä. Se olikin meille maakravuille kesän täyttymys kun pääsi meren rantaan. Samalla reissulla pysähdyttiin aina Naantalissa ostamaan jätskiä. Kiva kiva kun ihastuit aurinkokaupunkiin! lennu

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts