Happy fathers day

Olin eilen myyjäisissä myymässä ja taidan pysyä päivätyössä. Pari kollaasimaalausta sain myytyä ja pari savityötä mutta tuntipalkka jäi aika kaurapuuroksi:) Ihmisille tuntuu olevan 5-15 euroa iso hinta jostain itsetehdystä. Samat ihmiset kuluttavat saman hinnan supermarketissa  made in India-kamaa mutta suomalaisen käsityöläisen hintana se on kova hinta, mielenkiintoista (enkä puhu vain itsestäni joka vain harrastelee). Ja sit toinen asia, voin tehdä tuon itekkin....niiin mutta teetkö koskaan! Ei ole minusta kauppiaaksi mutta tulihan kokeiltua. Kivaa oli tutustua uusiin ihmisiin ja rupatella kaikkea tappaakseen aikaa.


Comments

 1. Tuo on totta, mikään ei saisi maksaa mitään, varsinkaan myyjäisissä. Toisaalta jos myyt halvalla niin ei uskota, että tuote olisi itse tehty. "Halpatuontikamaa ihan selvästi" sanottiin kerran katajakoruista. :)

  ReplyDelete
 2. Toi on aika masentavaa. En ymmärrä mitä oikein halutaan ja voisi hieman arvostaa toisen ihmisen tekemiä töitä ja työmäärää vaikka ei pitäisikään tuotteista, olisivat sitten hiljaa.
  Mutta en anna tämän masentaa jatkan edelleen tekemistä sanovat mitä sanovat:)

  ReplyDelete
 3. Kurjat fiilikset sulla. Olit rohkea mennessäsi myymään ja ottaessasi tuon kaiken tylsän vastaan. Ehkäpä kommentit tulevatkin juuri sellaisten suusta, jotka eivät tiedä tekemisprosessista mitään. Itse en ole koskaan rohjennut moiseen myyntityöhön.
  Minä ainakin kovasti pidän tämän päivän kuvista kuin myös noista savijutuista.

  ReplyDelete
 4. Kyllä käsityötä kannattaa arvostaa, sitä että, joku todella osaa ja viitsii tehdä.

  Sekin on "hauskaa", että johonkin omaan tärkeään voi laittaa minkälaisia rahasummia tahansa, mutta joissain asioissa sitten pihistelee. Joskus euro on liian iso raha uudellekin tavaralle (siis kirppismyyjä-kokemuksesta).

  ReplyDelete
 5. Very great photo, I still like your creations !
  But I will not say anything about your text, because I did not understand everything even with the translator ... lol :))

  Bye !!

  ReplyDelete
 6. Sorry Mahon I was lazy and didn't translate myself:)
  But thank you for dropping by

  ReplyDelete
 7. Vähän sama käsitys myös minulla on ollut, että jostain syystä monien ihmisten mielestä itsetehty on jotenkin "huonoa" ja siitä ei kannata maksaa juuri mitään. Mutta onneksi on myös meitä, jotka osaamme antaa arvoa toisten ihmisten tekemille käsitöille... Kivannäköisiltä näyttävät tekemäsi savityöt ja ihania kuvia taas jälleen kerran :)

  ReplyDelete
 8. Wonderful colours and texture! I love this!

  ReplyDelete
 9. Uskon että näin on joka paikassa. Mutta jos mstkustat. niin käsintehtyt on "exotsikt".
  On kummallista justin se että sanotaan "että voi tehdä ittenkiin!!".Miksi ihmiset ei tee sitä jos ne osaa?
  Minusta on sinun työt oikien kaunista! On niin iloinen että löydin sinun bloggin!

  ReplyDelete
 10. Niin se taitaa olla että ei sitä käsityön tekemisellä elä. Oletko koskaan tehnyt kortteja valokuvistasi, ne ovat niin kauniita;) Mukavaa viikonalkua!

  ReplyDelete
 11. Itseasiassa perjantaina tilasin netin kautta yhestä englantilaisesta firmasta 20 korttia omista kuvistani ja 100 pienempää korttia jotka luulin olevan esim. kirjanmerkkejä mutta taitavat olla käyntikortteja. No tulee sit kaikenlaista korttia 120 kappaletta ja jokaisessa eri kuva omista arkistoista.Odotan minkälaista jälkeä sieltä tulee ja mille paperille ne kortit on tehty.
  Kauheesti haluisin painattaa kuviani canvaasille mutta ne maksaa niin hunajaa ettei kukaan varmasti ostais kun en itekkä raaski:)

  ReplyDelete
 12. Totta haastat taas: monet ihmiset kuvittelee pystyvänsä tekemään samanlaisia, vaikkeivät pystyisikään, ja tuovat sen julki. Ja joillakin tuntuu olevan sellainen käsitys, että myyjät ovat myyjäisissä kuuntelemassa heidän harrastushistoriaansa. Anyway, omaa työtään kannattaa arvostaa ja hinnoitella se sen mukaan:)

  ReplyDelete
 13. Samaa olen itsekin usein miettinyt, itsetehtyä aika harva arvostaa. Olin eilen Tampereella kädentaitomessuilla, siellä lähes joka pöydän ääressä sivusta kuulin, kun rouvat keskenään puhuivat: "Ihan kiva, tommosen vois itekkin tehdä".
  Tosiaan, miksi eivät sitten tee?
  Olen ollut pitämässä havu- ja risukursseja näille "itekkin"-ihmisille. Useimmiten on kranssin ja havupallon teko jäänyt siihen yhteen, kun se ei ollutkaan niin helppoa!
  Siinä ehkä vähän oppii arvostamaan käsityötä.
  Olen myynyt myös silloin tällöin itse kutomiani villasukkia. Teen niitä ihan omaksi ilokseni, en ansaitakseni (se rikastuminen olisikin käytännössä mahdotonta). Villasukatkin saisivat maksaa tuskin lankojen hintaa. Osaan tehdä tosi siistiä jälkeä, joten sitten väitetään, että ne eivät voi olla käsinkudottuja. Argggh ;)
  Mukavaa lumista viikonloppua, kaikesta huolimatta ♥

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts