The Queens DayKuningattaren 30.4. Hollannissa kaikki pukeutuvat oranssiin (kuningattaren väri), kylät ja kaupungit liputetaan ja kaikki juhlivat. Amsterdamissa oli varmasti ihan sairas meno mutta niin oli täällä eteläisessä Hollannissa Bredassakin. Joka aukealla oli DJ soittamassa bassarit kaakossa, kaikki tanssii ja juo kaljaa. Puistoissa perheet pitävät kirpputoria ja piknikkä, todellinen koko kansan juhla. Suomalainen vappu on ihan lasten puuhaa verrattuna tähän juhlaan.
Hyvää vappua.

The Queens day in Netherlands was yesterday and it is really BIG party. Everybody wears something orange (Queens color), there is DJ in every corner, people are dancing on the streets and drinking beer. These pictures are from Breda, souther Holland.

Comments

 1. Excellent timing that you were in Holland on the Best Day of the Year!!!! :-) So jealous Henrietta, I always feel most homesick on that day... ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. It was CRAZY day, the whole town was insane and I can't even think about how crazy it was in Amsterdam:)

   Delete
 2. Wow, that looks like a lot of orange, and a lot of fun too!

  ReplyDelete
 3. It looks like you are really enjoying the Netherlands.

  Greetings,
  Filip

  ReplyDelete
  Replies
  1. I am, I have seen so much and slept so many different kind of places. Tomorrow we are leaving to Belgium.

   Delete
 4. Hello Dear Henrietta!
  So good to back and visit your site again ;-) You are so lucky to be there…. Queens Day and tulips fields are the most awesome things in all Holland! Wish I was there this year….but at least I can see all those beauties on your blog!
  Cheers!

  ReplyDelete
  Replies
  1. This has been incredible journey, I have seen so much and I know I will be back this wonderful country again and again.

   Delete
 5. And what beautiful weather we had. Glad you liked the festivities, that is in Holland everywhere. We all love it.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riet I was just thinking how it was possible to have such a beautiful day for that special day, the queen is so powerful:) I'm glad I was in Breda not in Amsterdam, I can't even think about how crowded and crazy it must been in Amsterdam.

   Delete
 6. Wow, this is new to me!!! Look at all those colors!!

  ReplyDelete
 7. Amsterdamissa oli tosiaan aikas kova meno... minä lähdin ystäväni kanssa takaisin kotimaahan tulppaani- ym. matkaltamme juuri tuolloin vappuaattona ja hyvä niin ;)

  ReplyDelete
 8. Mä en tiennytkään, että oranssi on siellä kuningattaren väri. Nyt mä tajuun tän, mietin ennen aina, ettei kaikki hollantilaiset voi millään olla niin jalkapallofaneja. Heh heh =) Hyvän näköistä meininkiä, nuo tyypit osaa kyllä juhlia, se on nähty =)

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts