How to take pictures in dark


Koska täällä on niin pirun pimeetä en ole ottanut kuvia kahteen viikkoon ja alkaa hermo kärsiin kun ei pääse luomaan mitään uutta. No onneksi vessaremppa loppui viikko sitten ja hokasin että sehän on talon valoisin huone. Katossa on hyvin valoa levittävä valaisin, seinät ovat vaaleaksi vahattua puuta / valkoista kaakelia ja pytyn kansi heijastaa valoa. Hain varastosta vanhan työmaavalaisimen ja aloin kokeileen josko valo riittäis ja hyvin riitti. 
Mulla ei ole jalkaa työmaavalaisimelle joten laitoin sen lattialle heijastamaan valoa seinän kautta jolloin valo ei myöskään ole niin kovaa jos laittaisin sen porottaan suoraan kuvattavaan kohteeseen. (Muistakaa että työmaavalaisin kuumenee ihan hitosti joten laita lampun alle jotain palamatonta materiaalia ja ole muutenkin varoivainen ettei syty talo tulee). Pytyn vesisäiliötä vasten laitoin peilin joka antaa hieman täytevaloa varjon puolelle ja itse pytyn kansihan kans heijastaa valoa. Säätelin kuvaa hieman Lightroomissa ja lisäilin tekstuureja photoshopin puolella ja saatiin esittelykelpoinen kuva. Olen niin tyytyväinen että voin nyt kuvata vaikka aurinko ei nousis koskaan, tietysti tälläinen vessastudio ei ole ehkä ihan kaikkien mieleen mutta tuleepahan ainakin pidettyä huussi puhtaana jos siellä haluaa kuvata:)

It is so dark here that I haven't taken any pictures since I came back from Spain and it is starting to irritate me, I need to take pictures, I need to create something. Our  toilet renovation finished week ago and noticed it is the brightness room in the house so maybe I can take pictures there (seriously it doesn't matter what is the space if you can use it for taking pictures). I went to our storage to find this lamp what builders use in worksites, it is quite powerful so I can get more light with that. I made the set up in the toilet and there was enough light to shoot even without tripod ( ISO 250). I'm so happy that now I can take pictures before February or something when we have little more natural light.

Comments

 1. What a wonderful sepia work. So beautiful. You are very creative !

  ReplyDelete
 2. Heh! Samassa sekä valokuvaus-, että puhtaanapitovinkki! :) Tuli muuten just käytettyä itsekin peiliä apuna tässä valaistuksen tehostamisessa. (http://kurkistuksia.blogspot.com/2011/11/valokikkailua.html)

  ReplyDelete
 3. Hieno studio ja toimiikin vielä! Näin hämärissä ja synkeissä oloisas joutuu venymään erilaisiin kommervenkkeihn, että saa aikaiseksi minkäänlaista kuvaa!

  ReplyDelete
 4. Haa! En siis ole minäkään aivan taukki, kun olen kuvannut mökillä ties minkä lampun valossa, kun valo ei pimeässä torpassa riitä mihinkään ja inhoan salamavalolla otettuja kovia kuvia! Photoshopin käyttö on vielä kovasti alkutekijöissä, mutta aina oppii uutta, kun vaan jaksaa vääntää.

  Kaipaisin kovasti kunnollista valokuvauskurssia, jossa käytäisi läpi kameran hienoudet (olen tosi laiska lukemaan manuaaleja...), mutta sellaista on vaikea löytää. :-(

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 5. I think your toilet studio is inventive and ingenious, Henrietta! And your photos are beautiful.

  ReplyDelete
 6. Puumuli-eikö työväenopistossa ole mitään kurssia?! Järkkää porukkaa ja paikka niin mä pijän teille kurssin ens kesäkuussa:)

  ReplyDelete
 7. I LOVE it Henrietta, and your photographs are wonderful.
  Truly creative you are!!

  ReplyDelete
 8. To see your arrangement on the toilet made me giggle. Very inventive idea for getting that light. V

  ReplyDelete
 9. :) That's so smart! And the photo turned out beautifully! I usually take photos on my dining room floor because that's where I get the best light...you do what you can do! :) -Rachelle

  ReplyDelete
 10. Your toilet studio is inventive.
  It works well.
  Your create amazingly beautiful photographs.
  Thanks for your behind-the-scene peek.

  ReplyDelete
 11. I love how resourceful yo are! your renovation is wonderful and a nice spot for taking photos with all that white and light. happy day to you.

  ReplyDelete
 12. That's so clever! I would be lost without the ability to take photos too.

  ReplyDelete
 13. Love it! The purpose justifies the place :)

  ReplyDelete
 14. Tyylikkäästi vessanpöntön päällä :)
  Lopputulos on kyllä tosi kaunis ja herkkä. Kiitos kuvausvinkeistä, itse käytän usein kirkasvalolamppua.

  ReplyDelete
 15. Love your bathroom renovation. And thank you for the photo tip -- very much appreciated. :)

  ReplyDelete
 16. Hyvä juttu sulle ja meille. Mutta luulen, että siippasi saattaa joskus hermostua kun vessa on aina varattuna ;-)

  Lisäsinpä pari sanaa blogiin, kun luin kommenttisi. Tuli sitten selvemmäksi missä mentiin ;-)

  ReplyDelete
 17. Hieno idea tuo vessastudiosi:)

  ReplyDelete
 18. Very very creative! thanks for the little tutorial!

  ReplyDelete
 19. Hienot kuvat ja hieno seepia-sävy. Se kuulostaa niin yksinkertaiselta (hiukan lightroomia ja tekstuureja..) muttei sitä ole.. Jos kesäkuun kurssia (mistä vinkkasit mahdollisuutena) järkkäisit, niin mieluusti liittyisin minäkin..

  ReplyDelete
 20. You are so clever Henrietta! I like your studio!!! :D

  ReplyDelete
 21. I admire your determination to honor your creativity! And the remodel? Beautiful, of course! Like you ;)

  ReplyDelete
 22. Itsekin kikkailen valon kanssa, kun tänä pimeänä aikana kuvista tulee helposti aikamoista sotkua.

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts