Saaristossa/ Finnish archipelagoViime viikko meni saaristossa lomaillessa. Ensimmäistä kertaa olin tässä paikassa ja kovasti pohdin miten tulen viihtymään yksin piilopirtissäni. Oikein hyvin, liian hyvin, taivaallisen hyvin, on jo ikävä sitä vapauden tunnetta kun makaa kalliolla, kuuntelee meren ääntä ja katselee pilvien liikkeitä. Mikään ei ole niin mielen tyhjentävää kuin meri ja taivas, päässä ei liiku mitään sitä vain kuuntelee ja katselee, nauttii olostaan siinä paikassa siinä hetkessä. Saarella oli muitakin lomalaisia joten kun sosiaalisuus alkoi nostaa päätään lähdin etsimään juttuseuraa ja sitähän löytyi niin halutessaan. Oli hauskoja hetkiä grillillä, pidettiin lättykestit lasten ja aikuisten iloksi. Oikein kunnon sosiaalilätyt, monen mökin tarpeista koottuna ja monta suuta ruokittuna, maistui elämää suuremmilta lätyiltä. Tämä loma alkaa hiipumaan ehtoopuolelle, tortaina töihin mutta vielä on lomaa pitämäti. Pitäis alkaa suunnitteleen loppusyksyn reissua johonkin Eurooppaan mutta ei osaa päättää mihin. Madrid on alkanut pyörimään päässä...onko joku käynyt!?

I spend my last week in finnish archipelago, I had tiny rented cottage. First my fear was will enjoy the week by myself but I did LOVE it. I just lied on the cliffs, listened the sound of sea, watched the sky and I read and read some more. There were other people too but if you want to be yourself you could but when you felt the need to have some social contacts you got it. I spent most of my time by myself but we also have some fun barbecue parties. It was so perfect and I felt so relaxed, there was only that little island and outside world felt some distance memory. I go back to work on Thursday but still got more holidays left. I have to start planning some nice vacation for end of the autumn somewhere in Europe but I don't know where. I have think about Madrid....has anybody been there!? Going back to Lisbon is also one option but flight schedules are so annoying.

Comments

 1. No NIIN, nyt tajuut varmaan miks mä tykkään maata kalliolla auringossa meren rannalla/saaressa. Nyt kun sitä omaa mökkiä ei enää ole, pitäis kyllä hyödyntää toi Suvis...No tänä kesänä ei enää taida mökkiviikkoa saada, mutta jos ens vuonna. Päiväreissulle vois kyllä lähteä muuten.

  Lennu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä mä kalliot tajuun mut ranta ei ole sama jollei ole ihan vedenrajassa ja pitää saada olla yksin ettei ne muiden ihmisten höpinät vie huomiota taivaalliselta hetkeltä:)

   Delete
 2. Iiihanan näköinen piilopaikka!! Ja mahtavia kuvia!

  ReplyDelete
 3. Großartig!!
  Liebe Grüße,*Manja*

  ReplyDelete
 4. Madrid on hieno kaupunki ja siellä on kaksi isoa taidemuseota. Ihmisiä on joka paikassa paljon ja keskustassa on meluisaa, koska on paljon työttämiäkin. Olin siellä työmatkalla enkä siis ehtinyt paljon shoppailla enkä muutenkaan jaksaisi ostella. Yhdet kengät ja juustoa ostin. Kasvisruokaa ei ole tarjolla ollenkaan, pihvilinjoilla mennään sapuskoissa. Vajaan tunnin junamatkan päässä on vanha kivinen kukkulakaupunki Toledo, joka teki ainakin minuun vaikutuksen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en ole shoppailutyyppi olleska, se on lähinnä rasittavaa ulkomailla:) Meluun olen henkisesti varautunut koska suurkaupunki joten olen katsellut kämppiä puistojen läheisyydestä, Sen verran suomalainen kun on et vaatii sen tietyn rauhallisen ja vihreän hetken aina ajoittain. Siellä riittäisi tekemistä museoiden parissa jos sadepäivät yllättää ja yksin reissatessa pitää olla tarpeeksi vaihtoehtoja ettei tule tylsyys.

   Delete
 5. Hengästyin näistä kuvista ihan... Parasta tuollaisessa lomailussa on se, että aika äkkiä tulee se hetki kun alkaa miettiä, että mikäs päivä nyt onkaan. Eikä sitä saa millään mieleensä. :)

  ReplyDelete
 6. Tulin justiin kotiin meren rannalta. Ymmärän mitä meinaat.
  Ihanat kuvat, on pikkuisen ruotsin länsi rannan näkyistä!
  Ha det gott!

  ReplyDelete
 7. Tosi kauniita saaristolaiskuvia, melkein tunsin meren tuoksun...Uskon, että olet nauttinut täysillä lomastasi. Mukavaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 8. Ihania kuvia! Entisenä veneilijänä arvostan saaristoa suuresti :)
  Madrid on ihana. Oltiin siellä juuri ennen kuin aloin odottaa esikoista... kaikki ei tykkää, mutta minä rakastin. Aidon Espanjalainen. Tapakset halpoja ja paljon parempia kuin missään muualla. Niillä elin. Ja Toledoa suosittelen minäkin! Ihan uskomaton paikka :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä rakasan tapaksia ja voin elää niillä hyvinkin, pitää googlata tuo Toledo,ktos vinkistä.

   Delete
 9. Beautiful spot for rest and relaxation. Fabulous shots.

  ReplyDelete
 10. Vesi ja poutapilvet taivaalla ovat todellakin mieltä rentouttavia. Olla vaan ja katsella pilven lipumista toisen ohitse tai perässä, tuntea tuulen viehkoa kosketusta iholla ja kuunnella veden ääniä. Aahhh siitä on kunnon lepohetki tehty =)

  Tänään on torstai, joten hyvää työpäivää. Varmasti uusi kaupunkikohde on jo tuloillaan ja ainakin sieltä tulee tajuttoman hienoja valokuvia meille katsottavaksi.

  Kivi-meri kuvissasi on todella hieno terävyys- ja kontrastielementti. Pidän niistä tosi paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Miten tää työaamun herääminen tuntuukin niin vaikeelta vaikka saatan herätä samaan aikaan ilman kelloakin:)
   Lähde Birgitta toiseksi viikoksi seikkaleen mun kans Madridiin, kuljetaan yhdessä ja erikseen, havainnoidaan hiljaa elämää viihtyisistä kahviloista, tiedän ja uskon et se olis meidän juttu.

   Delete
  2. Voi, juuri nyt mä en vaan pääse lähtemään ulkomaille. Syyskuun alussa mulla on varattu ystävän kanssa reissu ja sinne uppos kaikki mun loppuvuoden lomat ja rahatkin, gulp. Olis kyllä huippujuttu lähteä sun kanssa matkalle. Mut vielä huominen on vapaa ja ensiviikollakin järjestyy päiviä. Lähdetäänkö vaikka sinne Porvooseen tai ainakin leffaan, vaikkei ne oo lähelläkään epsanjaa =(

   Delete
 11. I love your way of showing the nature. Every photo is a little pearl. Hugs!

  ReplyDelete
 12. Jos sulle tuli ikävä Alankomaiden rantoja, niin mulla on parhaillaan valtava ikävä just näitä maisemia mitä sun kuvissa näkee, erityisesti tietty Kotkan maisemia :-) Tahtoo kallioille makaamaan!

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts