My flower photographing started out from pain, now it's meditation!Löysin tänään mahtavan sivun http://www.gravityglue.com joka sai ajattelemaan tätä loputonta kukkien kuvausta. Tuo kundi asettelee ja kuvaa kiviä mutta kaikessa on kysymys mielenrauhasta, meditaatiosta. Mulla alkoi koko kukkakuvaus puolen vuoden issiaksesta (joskus vuonna 2010) ja jatkunut siitä asti. Luettuani ja katsottuani Gravity Gluen tekstit ja katseltuani kuvia rupesin ajatteleen että teen samaa mutta omalla tavallani. En nyt tiedä meditaatiosta mutta tietynlaista hartautta, ajattelua, keskittymistä, siirtymistä maailmasta toiseen. Kukkien elämä on lyhyt mutta sitäkin kauniimpi. Kukan seuraaminen kukkeimmasta hetkestä kuihtumiseen on mielenkiintoinen prosessi ja jotkut kukat loistavat vielä kuihtuneenakin kauneutta jonka vai osa ihmisistä kykenee näkemään. Voi olla että jotkut nyt ajattelee että oho kylläpäs Hassinen menee syvälle mutta eipä haittaa, tämä on mun matkani ja yritän vaan sanoa että tämä on mulle enemmän kuin vain satunnainen tapahtuma, tämä on minun "meditaatiotani".
Hyvää viikonloppua :)

I found fantastic website http://www.gravityglue.com  and after sometime I started to think about me and my flower photographing. Fellow behind the Gravity Glue place stones one on the other and take pictures of those and all that is meditation, I just love how he thinks. My flower photographing started some point in year 2010 and it started cause I had sciatica for a half year (it was very painful). Flower photographing came out from pain but I have continue it ever since. Now it comes from something else than pain, I think I do the same as the fellow from Gravity glue but I do it my way! To me taking pictures of flowers is something more than just shooting; it's a process, silence, concentration, moving from this world to other world, it's art. The life of flowers is very short but to me they shine also after they are dead. The whole process is very interesting and I find it like some kind of meditation.  Yes I know some of you might think I'm not the sharpest pencil in the case here but I don't care, I'm just trying to say this is more, much more to me than a hobby it's my "meditation, my piece of mind, my love for nature!
Have a nice weekend :) 

Comments

 1. I think you are a shining star. Your photos have always put a smile on my face. Love the water droplets. Valerie

  ReplyDelete
 2. Eikös luonnon kuvaaminen ole meditaatiota itsessään? Katselee sitä, mitä tavallisesti ei näe, tarkkailee jotain, joka on itsessään tärkeä.
  Kuvasi heijastavat mielestäni juuri tätä!

  Sini K.
  joka hoitaa pihaa samasta syystä ja taltioi sitä blogiinsa, jotta käsittäisi vielä enemmän
  www.kasvihormoni.fi

  ReplyDelete
 3. Upeita kuvia jälleen. Jäin miettimään samaa kuin Sini K yllä, että luonnonkuvaaminen itsessään taitaa olla meditaatiota. Ainakin luonnosa liikkuminen ja kuvaamiseen keskittyminen vie ajatukset kaikesta arkisesta melko hyvin ja antaa mielenrauhaa =). En ole tullut aikaisemmin sitä ajateltua meditaationa, mutta nyt kun otit asian puheeksi, niin kyllä, sitähän se on =D. Ihanaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 4. Vau, miten upeita kuvia!
  Meditaatiota tai ei. Se, minkä parissa mieli lepää, on taatusti ihmiselle hyväksi.

  ReplyDelete
 5. Like you, I love to photograph flowers. Also, like you I have sciatica and it keeps me from the photography right now, and especially sitting at the PC to edit! I'll check out gravity glue! Keep up the beautiful work you do!

  ReplyDelete
 6. You are a shinning star and your work is a great inspiration and joy to me. I love what you have written and only after reading this I realize that is exactly how I feel about my flower photography.

  ReplyDelete
 7. Beautifully said.. and I totally agree!

  ReplyDelete
 8. Kukkien kanssa on helppo rentoutua:)

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts