Saint-Malo, France
Maanantaina palasin viimeiseltä kesälomapätkältä Ranskasta. Pohjois-Ranskassa ei tietenkää ole mikään lämmin ilma enään mutta lämpöisempää hieman kuin täällä ja valoa oli enemmän. Pääkohteeni oli Saint-Malo jossa asuin viikon Airbnb asunnossa linnoituksen muurien sisällä. Sijainti oli täydellinen koska kaikki palvelut käden ulottuvilla ja rannalle 5 minuuttia. Rakastan yli kaiken merta ja varsinkin tuota isoa lätäkköä kun on nousu- ja laskuvesi. Mikään ei parempaa kun mennä rannalle tutkimaan laskuveden aikaan mitä kaikkea sieltä paljastuu. Yleensä tuli tehtyä aamulenkki laskuvettä ihmettelemään ja sitten taas iltapäivällä toinen lenkki nousuvesineen ja auringonlaskuineen. Pelkästä rannoilla kävelystä sai yleensä 10 kilometrin lenkin. Hyvin terveellisiä nämä mun lomani, jos kotona jaksaisi tarpoa 10 kilsaa päivässä niin voi hyvä ihme missä kunnossa olisikaan mutta eipä täällä ole aikaakaan.
Nyt katsoo ikkunasta ulos tuohon harmaaseen pimeyteen ja ihmettelee että miten tästä taas selvitään läpi, joka vuosi selvitty mutta raskaalta se tuntuu ja ihanat rantakävelyt haikea muisto vain johon sydän haluaisi palata loppuelämäksi mutta elämä on mitä on. Nyt on hyvä palata kuvien kautta haikailemaan paremmista olosuhteista. Se pitää sanoa että olen hyvin kiitollinen lämpöisestä kodista ja lattialämmityksestä pesuhuoneessa. Mikään ei ole ihanempaa kun tulla suihkusta ja pysyä lämpöisenä, ei tipu varpaan kynnet saman tien kylmyydestä jääkylmässä pesuhuoneessa!

I came back from France on Monday. My main target there was Saint-Malo where I stayed for a week in Airbnb apartment inside the citadel. The location was wonderful, I had everything just around me and only 5 mins walk to the beach. I really really love that big Ocean with low and high tides. I don't know anything better than just walk on the beach and let my brains to rest on sea. It's like total peace to my soul. I think when I retire ( well there is still ridiculous amount of years for that) I move out of Finland at least for winter months and have little apartment somewhere near Atlantic Ocean in some European town or village...at least dream about it!

Comments

 1. Upeat kuvat upeasta paikasta. Vietimme tuolla vain yhden päivän 20 vuotta sitten. Jäi lähtemättömästi mieleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja mulla on miljoona kuvaa :) No ei sentäs mutta oli niin ihana paikka ja varsinkin nyt marraskuussa kun ei pahemmin ole turisteja niin saan rauhassa nautiskella.

   Delete
 2. Hieno paikka viettää lomaa! Juu on se jännä miten sää vaikuttaa siihen kuinka paljon tulee käveltyä. Ja se miten mielenkiintoisessa paikassa on. Kotisuomessa tulee minulla se 3-5 kilsaa päivässä kun täällä Barcelonassa helposti yli 10km päivässä vaikkei edes tekisi mitään erikoisempaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan!!! Täällä kotona lähden kävelylenkille ja saan hädintuskin 4 kilometriä täyteen ja työpäivinä ainakin näin pimeään aikaan ei tule kävelytyä olleskaan kun on kotona vain pimeään aikaan.

   Delete
 3. Minunkin tuli käveltyö kilometritolkulla matkallani Israelissa. Kameran ja vesipullon kanssa lähdin useanapäivänä muutaman tunnin lenkilleja kilometrejä tuli kuin huomaamatta. Ammennetaan tuota ihanaa tunnetta lomakuvista, että jaksetaan tämä alkava talvi...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ulkomailla aina riittää ihmeteltävää joten kilometrejä kertyy ihan vahingossa näinhän se on. Kotona kun samoja polkuja tallannut yli kymmenen vuotta tuntuu että jokainen ruohonkorsikin tuttu :) Kyllä tästä taas tarvotaan läpi niinkuin joka vuosi mutta se on tämä alku aina karmea shokki ja miettii että ei hemmetti kuinka tässä jaksaa.

   Delete
 4. Sulla on kyllä aivan ihania nämä matkakuvat. Reissun ansiosta sitä jaksaa vähän paremmin odotella valon lisääntymistä. Ja olet niin oikeassa, miten helppoa onkaan ulkomailla kävellä päivät pitkät, mutta arkena kotona se ei huvita samalla tavalla. Ihmisen mieli, se on kummallinen ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Birgitta. Tässä just teen uutta postausta kuvista ja mietin mitä teen näillä miljoonalla kuvalla kun eihän niitä jaksa kaikkia edes editoida mutta se vaan on tapa kuvata samalla kun kävelee. Taltioida ne höpsöt jutut mitä näkee, joka kiven millä ei ole mitään merkitystä muille mutta antaa muiston mulle jostain.

   Delete
 5. Ihanan voimakkaita sävyjä näissä kuvissa. Ehkä kannattaisi toteuttaa unelma ulkomaille muutosta jo ennen eläkeikää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Viherrilli. Niinhän se kannattaisi mutta ikävästi raha aina sotkee unelmat joten kai se on vaan pakko paahtaa täällä jotta saa asuntolainan maksettua ja siitä sit saa eläkerahat kun myy asunnon tulevaisuudessa.

   Delete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts