10 hyvän mielen lähdettä!

Yleensä en osallistu näihin kiertohaasteisiin mutta se tuli Birgitalta (Skool ja kulaus) ja kyseessä hyvä mieli:) Haaste on pohtia 10 hyvän mielen lähdettä. Nämä lähteet eivät aina toimi mutta useimmiten. Minä olen enimmäkseen hetkessä eläjä joka yhtäkkiä havahtuu johonkin joka tuottaa hyvää mieltä. Elämä ei ole yhtä suurta onnellista retkeä, se ei ole todellisuutta. Elämä on suurimmaksi osaksi arkea, tavallista tylsää arkea. Se mikä tekee arjesta hyvä ja siedettävän on ne mielihyvän hetket kun ne vaan osaa tunnistaa.

1. Uudet haasteet itselle;  Project 365, eli yksi kännykkäkuva per päivä. Yritän ainakin mutta kokonainen vuosi! Kuvat tulevat kalenteriin ja kuinka hienoa on katsoa nyt kalenterista ensimmäistä viikkoa....entäs kun siellä on koko vuosi!

2. Itsensä hemmottelu. Ostan vapaapäiväksi jotain hieman "kiellettyä"  herkkua joka ei kuulu ravintosuosituksiin ja tukkii niin ihanasti kaikki verisuoneni.

3. Kauniit hetket luonnossa. Keskiviikkona menin bussilla kylille ja Westendin sillalla teki mieli huutaa pysäyttäkää bussi! Kaikki ulos ja katsotaan nyt hyvät ihmiset tuota maisemaa. Siitä näkyy pitkästi merelle ja etualan saaret olivat varjossa mutta kauempana aurinko valaisi saaria ja antoi uskomattomon syvyysvaikutelma mitä kauneimmassa maisemassa. En pysäyttänyt bussia enkä huutanut mutta hymyilin kuin idiootti loppumatkan.


4. Kukat. Leikkokukat talvella ja kesällä puutarhojen kukat. Olen totaalinen visuaalinen ihminen joka  elää ja hengittää kauneudesta. Kukkien värit, muodot elävänä ja kuolleena. Kuinka valo leikittelee värissä, tuuli rakenteessa ja lämpö sen elonkaaressa. Läheltä ne ovat täynnä upeita graafisia muotoja ja kaukaa katsottuna runsaista unelmien pilviä joihin haluan hukuttautua.

5. Itsensä voittaminen. Pari viikkoa sitten tutustuin sauvakävelyyn. Varastossa on maannut joululahjaksi saadut kävelysauvat jo monta vuotta. Mielestäni sauvakävely näyttää höpsöltä hommalta joten en ole tarttunut toimeen. No kaveri sitten vei minut huitomisen neitsytmatkalle ja sehän oli ihan kivaa varsinkin siinä rupatellen ei ajatellut koko asiaa, senkun käveli ja "huitoi". Seuraavana päivänä oli hieman mieli maassa ja rupesi ottaan pannuun, en jaksa olla masentunut asioista joille en voi yhtään mitään. Lähdin taas kävelemään kädet heiluen. 15 minuutin päästä huomasin kuinka ryhti alkoi suoristumaan, kasvoin ainakin 10 senttiä. Kuuluisa valokuva Mika Myllylästä jossa hän on suolla  sauvojen kanssa tuli mieleeni. Sain lisää adrenaalia nostin tahtia ja mielessäni päästelin jokaikisen kirosanan jonka tiedän.....prkle kävele Hassinen kävele, kyllä tämä tästä ja Hassinen käveli kunnes oli läpimärkä hiestä ja hymy huulilla. Niillä endorfiineillä mentii loppupäivä plussan puolella.

6. Koti. Nyt jos koskaan nautin täysillä siitä hetkestä kun tunnen mielihyvää olla kotona. Oli pitkään etten halunnut tulla kotiin koska sieltä puuttui jotain joka sinne kuului! Venyin työpaikalla yli töiden jotta ei tarvitse tulla tyhjään kotiin. Nyt on useimmiten kiva tulla kotiin. Tämä on edelleen paikka jossa haluan olla ja jossa on hyvä olla. Jokaikinen pieni hetki jolloin tunnen hyvää mieltä kotonani on kullan arvoinen. Tämä on minun "turvahuoneeni".7. Musiikki. Eilen sain taisteltua itseni silittämään pitkästä aikaa. Laitoin laudan ikkunaan päin, klassista musiikkia soimaa ja aloitin silitysurakan. Se oli hyvin meditatiivinen tunti. Katselin ikkunasta kuinka lunta satoin, keskityin kuuntelemaan musiikin hienovaraisia käänteitä ja silitin. En edes huomannut tekeväni niinkin tylsää asiaa kuin silittäminen. Olen suht moniruokainen musiikin suhteen mutta klassinen on sellaista että se vaatii täyden keskittymisen ( minulta) että kuulee kaiken, se vie mukanaan ja tyhjentää aivot muusta. 

8. Elokuvat. Suuria tunteita, tapahtumia, kauniita paikkoja ja jonkun toisen elämää joka ei ole edes todellista. Ihanaa ja kaunista pakoa omasta elämästä jos käy liian raskaaksi. Pari tuntia pimeässä salissa tuntemattomien ihmisten kanssa jossa kaikki olemme mukana samassa tarinassa kuitenkaan koskettamatta toisiamme millään muotoa.


9. Kaverit. Ilman kavereita elämä olisi harvinaisen tylsää ja arvotonta.

10. Valokuvaaminen. Pakonomainen kuvaaminen, paljon huttua ja joskus onnistumisen iloa. Kuvaamisen kohteeni saattavat tuntua jonkun mielestä hieman yksipuoliselta mutta tämä on minun juttuni ja minä teen mikä tuntuu hyvältä. Yltiöpäinen kauneuden haku on vastapainoa työlle. 

Tätä pitäisi jatkaa seuraavalle viidelle mutta en tiedä kuinka monella tämä on jo käynyt! Tartu haasteeseen jos haluat pohtia omia hyvän mielen lähteitäsi, ihan terapeuttista hommaa jos tuntuu että hyvä mieli on joskus hukassa:)


Comments

 1. Kivat oli lukea.
  Hyvä mieli on oikeastaan aika lähellä meitä.
  Siitäkin voisi iloita.

  ReplyDelete
 2. Ihana postaus ja tuo "huitomisen neitsytmatka" sai hymyn huulille :-) Ja upeat kuvat, kuten aina.

  ReplyDelete
 3. I enjoyed your post and hearing about your everyday life especially about the ironing. :) I am also using the Project 365 Pro for my iphone to do a photo a day, it is nice to see the end of the month and what I have done that month.

  ReplyDelete
 4. Hyvälle tuulelle tuli sinun lemppariasioistasi ja tietysti kuvista.

  ReplyDelete
 5. Tuo kakkonen nosti kyllä hymyn huulille;)

  ReplyDelete
 6. Todella ihanat hyvän mielen lähteet. Kiitos tästä Henrietta. Sait hymyn monesti levenemään, varsinkin kun mietin sinua pysäyttämässä sitä bussia ja heiluttelemassa sanoja mielessä ja sauvoja lumihangella. Kyllä olet upea!

  Hienoa, että koti tuntuu hyvältä paikalta, siellä voi tehdä ihania asioita (vaikka silitellä, tiedäköhän edes mitä se tarkoittaa?) ja tietysti valokuvata kauniita kuvia meidän ja itsesi iloksi.

  Käyn katsomassa tuon 365 jutun, se oli ihan uusi juttu mulle. Olen ottanut kohta vuoden verran yhdestä kohteesta kuvan ja keväällä kokoan siitä pienen jutun. Tämä 365 voisi olla mukava haaste mullekin =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Soittaisivat varmasti poliisin kun luulisivat hulluksi eikä vaan luonnon ihailijaksi:) Mut se bussin pysäyttäminen vois olla hyvä koe kuinka moni ihminen arvostaisi tai edes tajuaisi sitä maisemaa, moni olisi vaan et "SO WHAT"!

   Delete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Olipa hauska lukea näitä haastevastauksia!
  Suhtauduin joskus itsekin sauvakävelyyn nuivasti, mutta on se vaan ihan mukavaa sitten kuitenkin. Se "huono" puoli siinä tosin on, että hitaasti käveleminen ei onnistu ainakaan multa. :)

  Tiedän muuten tuon tunteen, kun näkee bussin ikkunasta jotain ihanaa ja sitten vaan hymyilee loppumatkan. Sekin on aika hauskaa.

  p.s. kommentoin ensin "väärällä" persoonalla, siksi tuo Ripley-hässäkkä tuossa edellä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt pitää ehdä erikseen kävelyitä kameran kans ja sit sauvakävely, sauvojen kans ei kerkee keskittyyn näkymiin olleska.

   Delete
 9. Olispa aika kiinnostavaa osallistua tuollaiseen 365 projektiin, alku menis varmaan sutjakasti, mutta sitten vois tulla ideapula :) pitäis olla joku oma tyyli, hmm, sitä voisi harkita. SInulla on ihanat ekan viikon kuvat :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts