Oma Piha 2012

 Täytyy sanoa pettymys oli nämä messut. Turun puutarhamessut tais tänä vuonna vetää voiton esillepanossa mennetullen ainakin Intianmintun bloggauksen perusteella (käy katsoon täällä). Olihan niitä pihaesittelyjä 8 ja luulis et oisin ollu innoissani, ranskalaista keittiöpuutarhaa, pyöreitä muotoja jne. mut ei. Se oli varmaan se ranskalainen jossa oli mahtava kasvihuone jota kuolasin mut siinäpä se. 
Typerintä mitä tiedän on huomenna alkavat kukkasidonnan mestaruuskisat pidetään pimeässä hallissa eikä siinä valoisassa tuloaulassa kun ollaan tultu sisään. Viime vuonna oli ihana rauhassa katsella floristien töitä luonnonvalossa kaukana muusta hälinästä. 

 Tässä on floristi, somistaja Sami Kolppanen antamassa työnäytöstä. Sami teki kukka-asetelmia Sami Rinteen keramiikkamaljakoihin ja myös hän oli paikalla kertomassa omista töistään. Täytyy sanoa että herroilla oli messujen rohkein esillepano. Hienosti käytetty hallin korkeus hyväksi ja laitettu katosta roikkumaan verhotupsuja ja sen alla sairaan iso silkkikukka-asetelma...joo kuulostaa omituiselta mutta jos menette käykään katsoon se on rouhee. Tuos alavasemmalla asetelmassa näkyy ihana kerrannallinen hortensiankukka jollaista en ole ennen nähnyt, todella kaunis ja haluan heti jos näen myynnissä.

 Joitakin kukkakimppujen sidontanäytöksen tuloksia.

Kaksi vasemman puoleista kuvaa on Keudan aikuisopiskelijoiden vintagemalliparvekkeesta. 
Alaoikea kuva on UPM:n uusi Kuohu-terassilauta. Se iski silmään ja haluan sitä kun on aika uusia laudoitus. Kuohu on markkinoiden leveintä, helppo pitää puhtaana ja miellyttävä jalalle. Nimi tulee aallon muodoista joita ei näy kuvassa mutta sen tuntee jalalla, tätä täytyy saada.
Siinä mun saldoni messuista, toivottavasti muut ovat tyytyväisempiä kun minä mutta parempaankin tässä maassa varmasti pystyttäisi.

Comments

 1. Really beautiful flowers and the arrangements are spectacular. Very pretty mosaics. Well done. V

  ReplyDelete
 2. Sorry to hear the fair wasn't up to expectations. (If I translated this correctly.) I love the bouquets you captured, and that decking is gorgeous!

  ReplyDelete
  Replies
  1. You translated it right, it was not so good as I expected.

   Delete
 3. Kuvien perusteella siis myytävänä olleet tulppaaniniput ja floristien työt olivat parsta -kivat PUUTARHAmessut ;-)
  Kaisaniemen Tulppaaninen lumo -näyttely taitaa siis olla parempaa viikonloppuviihdettä!

  ReplyDelete
 4. Olen täysin samaa mieltä messuista. hallit olivat kovin sekavia ja puutarhateemaa oli aivan liian vähän. Muutama kasvi tuli ostettua :) Olen jo kauan katsellut kuviasi, ja nyt liityin lukijakuntaan :) Ihania kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teretuloa Mörökölli:) Ns. puutarhahalli oli tosi sekava, välillä ihmettelin että missä ne kasvi/kukkahommat on kun oli pelkkää sisustuskamaa joka puolella. Mä rahtasin isoooon kimpun tulppaaneja kotiin 18 euroa 50 kappaletta, se painokin jo aika paljon.

   Delete
 5. Mä odottelen Tampereen messuja, josko siellä olisi jotain kivaa.
  Harmittaa kyllä vietävästi, kun ilmoittauduin yhdelle ryhmämatkalle Tukholman puutarhamessuille, mutta osallistujia ei ollut tarpeeksi, niin matka jouduttiin perumaan...
  Kuitenkin joka kevät on käytävä edes yksillä messuilla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi hitsi, mä oisin voinu lähtee matkaan jos oisin tienny tuollaisesta ryhmämatkasta.

   Delete
 6. Eikös nämä olleetkin OmaPiha-messut eikä Kevätpuutarhamessut, jotka on taas ensi vuonna?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä olivat Oma Piha messut niinkuin postauksen otsikossa lukee.

   Delete
 7. Very beautiful all these flowers.

  Greetings,
  Filip

  ReplyDelete
 8. Tuossa vintageparvekemallissa on jotenkin kiehtovat sävyt...huokuu tosiaan vintagea jotenkin! Saadaan toivottavasti me muutkin nauttia sun valtavasta jättikimpusta niitä tulppaaneja - kuvia luvassa?

  Ja kiitos, oli ystävällistä vinkata blogiini. Yleiskoristelijat suuntaavat sitten ilmeisesti ensi vuonna taas Helsinkiin, kun Turussa puutarhamessuillaan vaan joka toinen vuosi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuppaaneja tulossa kyllä, eilen sain kuvattua pari kuvaa kun olin eka ihastellut niitä täyspituisena vuorokauden. Kuviin mun pitää yleensä leikellä kukkia että saan mahtuu haluamiini juttuihin joten tulppaanitkin on nyt suurin osa eripituisi:)

   Delete
 9. Tosiaankin nuo messut oli tänä vuonna pettymys. Kasvit oli jäänyt kaikkien "tilpehöörien" varjoon.

  Mukavaa viikonloppua Sinulle. T. Erjuska

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts