Kulttuuria


Treffasin kaverini kanssa Helsingin konservatoriolla ja sain pienen turneen talossa. Eräässä harjoitusluokassa oli kaksi cembaloa, uskomattoman kauniita soittimia ja ääni on niin suloisen rauhoittava. Jatkettiin matkaa Sinebrychoffin taidemuseolle katsomaan Romanttinen näkymä-näyttelyä. Teokset avaavat romanttisia näkymiä 1800-luvun puolivälin hollantilaiseen ja flaamilaiseen maalaustaiteeseen. Kauniita olivat ja enemmän olisi voinut olla ihania kukka-asetelmia joita olen ihaillut Amsterdamissa, suurina innoituksen lähteinä. Näyttely loppuu 20.1. joten kiirettä pitää jos haluat nähdä  romanttisia maisemia ja asetelmia. Päivän lopuksi herkkukahvit Ekbergillä pöytiin tarjottuna (harvinaista ylellisyyttä nykypäivänä) ja mukavaa rupattelua.
Cembaloista innostuneena ostin lipun Musatalolle tämän päivän Sibelius-Akatemian konserttiin eli kulttuurin parissa jatketaan tänäänkin. Mikä reipas kulttuuriviikonloppu:) 

Brandenburg Concerto No. 2 in F major, BWV 1047 - Allegro assai


Saturday was a great cultural day with my friend. She showed me few cembalos in Helsinki Conservatory of Music. Those instruments are so beautiful looking and the the sound is so calming. I was so taken of those cembalos that today we go to Helsinki Music Centre for Brandenburg concertos.
Anyway yesterday we went to see an art exhibition -A Romantic View-. The exhibition showed romantic perspectives on Dutch and Flemish art of the mid-19th century. I saw only few flower arrangements which I love so much and  have seen in Amsterdam but there were very beautiful/romantic landscapes too.
What a great cultural weekend it has been and will continue in the evening:)

Comments

 1. Beautiful photos Henrietta! I hope you have such a great evening today at the concerts!
  Regards from Barcelona.

  ReplyDelete
 2. Kuulostaa mukavalta päivältä ja viikonlopulta. Kulttuuri on sielun ruokaa. Pitäisi itsekin nauttia sitä hieman enemmän, sillä vähiin on viime vuosina mennyt...

  ReplyDelete
 3. Mun viikonlopun teema on ollut ulkoilu, kaverin kanssa eilen kävelyllä ja tänään hiihtämässä järvenjäällä. Kyllä oli ihana hiihtää tasaisessa maastossa ja vauhtikin oli sopiva.

  ReplyDelete
 4. Minulla aina nipistää sydänalasta, kun blogituttavat kertovat käyneensä Kaapelitehtaalla tai vaikka nyt Konservatoriolla. Me kun asumme siinä keuhkotautiparantolan näköisessä kerrostalossa Konservatorion vieressä. Kaapelitehtaallemenijät kulkevat usein parvekkeemme alta.
  Huokahus. Onneksi sinulla oli hauska viikonloppu.

  ReplyDelete
 5. Beautiful collage. So colorful. Glad you had an educational day. Valerie

  ReplyDelete
 6. This is a beautiful mosaic, Henrietta!

  ReplyDelete
 7. Amazing collage! Beautiful music! Great mixt!

  ReplyDelete
 8. Such a beautiful collage of images.

  ReplyDelete
 9. ah the piano.. canät believe I once knew how to play it! And now all forgotten..

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts