Jasmiini ja muita kukkia pihalta

Jasmiini kukkii ja tuoksuu ihanalle. Pensaat on korkeat ja tuuheat että voi leikellä hyvällä omallatunnolla  jokusen oksaa maljakoihin. Kävelytien varresta pari ruusua.
Jasmine is blooming now with wonderful scent.
Jasmiini/ Jasmine

 Mun ensimmäinen oma ruusuni, Tornionlaaksoruusu. Ostin viime syksynä ja se on pukannut joitakin pieniä kukkasia, tosi hienoa koska en tiedä ruusuista mitään mutta ei näkööjään tarvinnutkaan. Pitäisköhän sille antaa kanankakkaa vai ei?
This is my first rose ever, Rosa majalis "Tornedal". I planted it last autumn, I wanted to try will it make it cause I don't know nothing about growing roses. Now it has given me few little flowers, I'm so happy.
 Dahliat on yksi suosikki monien joukossa. Ihan kesädahlia ruukussa ja haluisin lisää. Pitää ehkä käydä tutkimassa puutarhaliikkeissä oisko jo hieman halvemmalla saatavissa lisää. Tämä terälehtien muoto ja kaksipuoleinen väri on mun mielestä todella kiehtova ja se on kuin samettia.
I love Dahlias and would want them more. I think I have to go to garden shop to check if prices has come little down so I could buy few more. I love the shape of this Dahlia and the color is different both sides of the petals, I find it really really beautiful and interesting.

posted:

Comments

 1. I <3 that vase!!! It's beautiful, so also the flowers!!

  ReplyDelete
 2. Kauniita kuvia (kuten aina sinulla). Jasmiini ja ruusu on kaunis yhdistelmä ja tuoksutkin sopivat yhteen :)

  ReplyDelete
 3. All beautiful photos but my favourite today is the dahlia, such an unusual one.

  ReplyDelete
 4. Jasmiinien tuoksu tuli niin elävästi mieleeni kuvaistasi. Upea tuo daalia, olen niitä vuosia himoinnut (jostain syystä en hankkinut) mutta nyt päätin, että viimeistään ensi suvena ihan oikeesti hankin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kävin just ostaan uuden daalian jossa on sairaan isot kukat. Nyt vaan Pirkko ostoksille aina on tilaa yhdelle kauniille daalialle:)

   Delete
 5. Your photos are simply exquisite, Henrietta! :)
  And such a beautiful frame too.

  ReplyDelete
 6. Todellakin kaunis tuo dahliasi. Nyt vielä löytyy vaikka mitä kukkia luonnostakin. Kreetalla oli kanssa uskomattomat kukkavärikirjot, pihalle olivat istuttaneet vaikka mitä kaunista ja ihanaa.

  ReplyDelete
 7. WOW! You have a gift! Love all of these. And that vase in the first one is beautiful. Thanks for sharing.

  ReplyDelete
 8. IIk mitä ihanuuksia täällä taas on, ensimmäinen kuva aivan henkeä salpaavan herkullinen. Juuri minun makuuni. Voin vain ihailla ja ihastella taitavuuttasi.

  ReplyDelete
 9. Meilläkin kukkii nyt pihajasmike. Sen tuoksu on niiiiiin huumaavan ihana : )
  Älä vaan lannoita nyt tornionlaaksonruusuasi. Jos se saa liikaa ravinteita, se kukkii vähän ja tekee paljon versoja. Se on luonnnovaraisen metsäruusun yksi lajike eli tyytyy aika vähään : )
  Ihana tuo daalia... meillä daaliat ei vielä kuki. Ja kun on näin viileää, niin kukintaa saa odotella ; )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki käski lannoitetta ja minuutti sit kerkesin laittaa:) No en ole antanut vielä kertaakaan mitään ni toivotaan ettei se pahastu. Tuo daalia on ihan kesädaalia ja sulla on varmaan sellaisia "oikeita" jotka olet talvettanut jne. Näin eilen niin mahtavan ihania runkoruusuja paikallisessa puutarhamyymälässä et meinasin kuolla onnesta mutta kun ei ole sitä pirun kellaria et vois talvettaa. Oikeen sydämeen sattu kun ei voinut ostaa, järki voitti kerrankin:)

   Delete
 10. No onneksi et lannoittanut sitä keväällä... niin ei varmaan pahastunut ; ) Nuo luonnonruusun tapaiset saavat kasvitauteja ja kasvavat liian rehevästi runsasravinteisessa maassa.
  Tosiaan meidän daaliat on vanhoja ja talvet viettävät kellarissa. Ja kukinta niillä alkaa aina vasta heinäkuussa. Ja hyväähän kannattaa aina odotta ; )
  Runkoruusut on sykähdyttävän kauniita, kun ne voivat hyvin. Meillä on yksi vanha sellainen... ja taitaa päätyä hakkeeksi. Saa nähdä, hankinko ensi keväänä uutta...
  Tiedän muuten joidenkin saaneen sen talvetettua kumollaan pihalla Espoossa. He ovat peittäneet sen talvisuojaturpeella tms. ja pakkaspeitteellä. Ihan vaan tiedoksi... jos tuo runkoruusuihastus on noin vakavaa ; )

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts