Last survivors, MarigoldsPihan viimeisiä kehäkukkia aamukasteella ennekuin yöpakkaset koituu kohtaloksi. Se on vaan taas kohdattava todellisuus ja laitettava kesä / syksy pakettiin ja varauduttava talveen. Huomaan kuinka pää alkaa kääntymään "talviuni"moodiin kun hautaudun sohvan pohjalle viltin kanssa, kynttilät ja takka palaa, katselen leffoja, kuuntelen musaan ja suljen koko maailman pois. Rakennan kuplaa ympärilleni joka suojaa kaikelta, hamstraan muistiini lämpöisiä kuvia ja tunnelmia kesän ajalta, eristäydyn ja toivon kuplan halkeavan vasta keväällä. Parin viikon Espanjan reissu Sevillaan ja Cadiziin suunniteltu antamaan hieman tekohengitystä, josko sen voimalla jaksaa ryömiä talven läpi. Aurinkoista viikonloppua, ulkoillaan ja vedetään henkeen viimeisiä aurinkopäiviä.

Last Marigolds from our yard before night frost will kill them. It is getting colder and night temperatures are near zero Celsius. I'm not a fun of the winter and cold weather but it is what it is here in Finland. I find myself acting a bit like squirrels, I'm restoring warm sunny pictures in my memory to cope trough the winter, the mental food for the mind. Somehow I'm isolation myself from the world. I'm building the bubble around me where is warm and beautiful which means candles, burning wood in the fireplace, music and lot's of movies and reading. Inside that bubble I'm happy no matter what is happening outside the bubble. Yeah I know might sound little weird this bubble of mine but I have a good imagination and I enjoy my bubble, it's my survival kit for the winter :)
Have a great weekend where ever you are and enjoy the moment!!!

Comments

 1. You sound like you will be in a perfect place for the chilly (and beautiful when it snows) weather experienced in Finland. Enjoy the warmth of your home Henrietta, it IS always the best place.

  These marigold photos are absolutely gorgeous.
  Hugs - Mary

  P.S. A Severe hurricane arriving in North Carolina today and we are due to fly to California - hope we make it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Mary. Home is always home, the sanctuary, warm and welcoming. I hope your flight was okay and everything went well. Those hurricanes are bad, I'm glad we don't have any hurricanes here at all ever.

   Delete
 2. Onneksi voi tallentaa kesämuistoja ja sitten talven tullen fiilistellä niillä... ja odotella kevättä. Minun aikani kuluu kylmimpinä aikoina sisätiloissa kutoen, virkaten ja kirjapinon kanssa. Välillä on kivaa tehdä päivän reissuja lähikaupunkien kirppareille, viikonloppulomille Hesaan tai Tampesteriin ja ehkä meilläkin on vielä tämän syksyn aikana joku keikka ulkomaille, Eurooppaan. Ehkä Italia, Espanja tai joulumatka Varsova, Praha tai jonnekin Saksaan??? Aika näyttää. Eikä tässä ole kuin muutama kuukausi, niin kevät on jo ovella!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus miettinyt että pitäis opetella kutomaan mutta jäänyt siihen ajattelemisen tasolle. Peruskoulusta vieläkin kammo kutomista kohtaan. Se on kumma kun sieltä tullut ne pari perusjuttua joista ei pitänyt ja ne on sitten jäänyt sivuun koko elämästä noiden negatiivisten tunteiden takia....kutominen, hiihtäminen ja useampikin ruokajuttu :) Joulumatka Euroopan joulumarkkinoille kuulostais ihanalta. Puolasta suosittelisin Kravovaa joulun aikaan. En ole ollut joulun alla siellä mutta näin silmilläni kuinka ihanan söpö se olisi talvella varsinkin jos olisi hitunen lunta. Praha oli ihana, siellä olin viime vuonna joulukuun alussa.

   Delete
 3. Mulla alkaa olla sama fiilis, talviuniaika lähenee, mutta muut eivät näytä tajuavan tarpeitani ;-). Laitoin pienen parvekkeen talviteloille, leikkasin maljakkoon viimeiset kesäkukat ja loin vähän talvi-istutuksia. Nyt voin sitten kanssa käpertyä sohvankulmaan ja odottaa vuodenvaihteen ja uuden elämän tuloa. Kyllä me tästä vielä selvitään <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä tajuan sun tarpeen joten voin antaa henkistä tukea kun perhe yrittää raastaa sohvanpohjalta kesken hyvän kirjan ja käskee hiljentämään stereoita :) Sä olet ollut kuitenkin reipas ja laittanut parvekkeen kuntoon, hienoa. Mulla on piha kokonaan tekemäti ja katotaan vaan että hämäläinen herään tuskalliseen todellisuuteen vasta kun ekat pakkaset tullut. Kaikki jäätynyt kiinni maahan, multa jäätynyt ruukkuun ja sit hämäläinen taas kiroileen omaa hitauttaan ja lasikuttaan et kuinka voikin olla just näin hölmö joka hemmetin vuosi :) Kyllä selvitään ja meidä pitää alkaa leffakäynnit+kahvittelu <3

   Delete
 4. Kauniit, mieltäylentävät kuvat.
  Nyt on niin harmaata ja kylmää (sisäinen kylmyys). Tiedä miten taas selviää kevääseen.. heh. Käperrytään...

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts