Myrskyn jälkeen/ The snow came


Lunta tuli kahden päivän aikana riittävästi. Pahainen itätuuli pöllytti takapihalleni noin 50 centtiä valkoista pulveria. Eilen töistä tullessani joku ihana naapuri oli vetäny kolalla kulkuväylän etuovelle joten pääsin sisään ilman tunnin lumitöitä. Tänä aamuna tein pari tuntia lumitöitä takapihalla ennenko lumi muuttuu liian raskaaksi minun siirreltäväkseni. Jos jotain olen parin viime talven lumimassoista oppinut; siirrä lumi kun se on kevyttä. Toissavuonna ex-mies puski varmaan puolipäivää seinänvierustuja auki kun lumi oli jäätynyt melkein betoniksi joten ilman ukkoa nyt pitää olla kaukokatseinen lumihommissakin:)
Talonyhtiön jouluvalot ripustettiin naapurien kanssa ja juotiin glögiä ulkona. Oikeen mukavaa herjanheittoa ja lämmintä juomaa. Parempi valo ja parempi mieli. Hyvää viikonloppua kaikille ja kiitos kun jaksatte poiketa täällä vaikka en ole itse pahemmin jaksanut visiteerata, kerään edelleen itseäni kasaan.

It has been storming snow only two days and backyard looks like this...only two days! I prefer less is more but not here with snow:) It took me two hours to shovel all the snow away that I could open my backdoor. I was sweating like after a marathon (like I have ever run that...not) but I did it. These are the jobs which I have to do now all by myself. 
I drank some mulled wine outside with my neighbors after we but some outside christmas lightnings. Now everything looks so much brighter and beautiful outside with all the snow and lights.
Have a great weekend and thanks for stopping by even I haven't been visiting (still no strength enough). 

Comments

 1. Kasassapysyminen ennenkaikkea!
  Kauniit ruskeavalkoiset kuvat täällä.
  Ne siirtävät meitä syksystä eteenpäin.
  Onneksi elämä menee eteenpäin
  eikä jumiudu, vaikka joskus
  pattitilanteessa siltä tuntuisikin.
  Aattele mitä pihazumbaa toi
  lumityö ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Urheilusuorituksena ajattelinki:) Ekana otti hulluna pannuun mut sitten muutin ajatukset urheilun puolelle ja alkoi jo tulemaan addiktio että vielä yks kolallinen vaikka kädet tärisi jo ponnistuksesta. Jos tällänen lumentulo jatkuu olen keväällä teräskunnossa.

   Delete
 2. Huh, mä hengästyin jo siitä, että lusikoin mun autoni parkkikselta esiin! Kivasti tulee piparkakkutalo mieleen tuosta sun asunnosta, olettaen, että kuva on kotisi pihalta. Ihania ruskean sävyjä kuorrutettuna valkoisella sokerikräämillä :) Täällä ollaan, ei lähdetä mihinkään. Niin kuis tiedät!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään kävi kyllä mielessä että kaikkee sitä kärsii pihansa takia mutta kaikella on hintansa ja tämä on ens kesän nautinnon hinta:) Juu on mun asunnon takapiha ennen lumitöitä, ei ole enään niin kuorutettu pipari.
   Mie tiiän ja katson sun korttiasi joka päivä jääkaapin ovessa, siitä on tullut symboli hyvästä tahdosta.

   Delete
 3. Kylläpäs teillä on lunta - tänne kans!!!

  ReplyDelete
 4. Lunta tuli paljon ja lisää on tulossa. Nyt se vielä tuntuu kivalta, vaan mitkä ovat fiilikset kuukauden päästä? No, nautitaan niin kauan kun jaksetaan. Otin tänään ensimmäisen glögini! Hyvältä maistui!

  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 5. Wow, that is an amazing amount of snow, especially for only two days! I hope you can find new enjoyments out of everything that is happening...

  ReplyDelete
 6. No hui miten mahottomasti lunta ja niin kiiltävä kattila...Täällä meillä lunta ootellaan. Norjassa muutes ulukovet aukiaa justiisa tuon takia sisällepäin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne on nämä suomen lainsäädännöt jotka takaa sen että elämä olisi hankalaa mutta tulipalon sattuessa se on kai parempi et aukeaa ulospäin:)

   Delete
 7. I saw this on Facebook, but everything was in Finnish, so I didn't understand! ;-) I knew I could visit your blog and get the information. Wow...that is a lot of snow! We're having rain...rain...and more rain. I wouldn't mind having some snow.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I think more my english speaking friends here:) I hope you get snow soon, it is so much brighter that during the daylight I can be even without lights on and I can see.

   Delete
 8. Winter is upon us here too in Canada.. I loved the photos from around the kitchen. Valerie

  ReplyDelete
 9. Meillä on vasta ihan ohut lumiharso pihalla. Ja se riittäisi, kun muistelee niitä viime talven kolaamisia! Yritin minäkin urheilun kannalta, mutta silti oli ärsyttävää...
  Tunnelmallista joulukuuta ja voimia sinulle!

  ReplyDelete
 10. Olet oikeassa, kevyttä on helpompi siirtää paikasta toiseen. Kuullostaa todella hyvältä tuo glögeily ja rupattelu ulkona tämän lumipeitteen keskellä. Herjanheitto on parasta rentoutusta, nauti siis siitä aina kun mahdollista =)

  Anna itsellesi aikaa toipumiseen. Kohta alkaa valon määrä taas kasvaa <3

  ReplyDelete
 11. I adore the cozy feeling of these photographs! Beautiful as always. Been away awhile but have enjoyed catching up on your blog posts. It's always a peaceful time spent here. Thanks!

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts