Merikohokki vai mikä?! Rannantuntumasta löysin eilen tälläisen kasvin, ei ole ennen sattunut silmään. Ajattelin että ois valko-ailakki mutta nuo pallurat on huomattavasti pulskeampia ko puna-ailakeissa. Tutkimusten jälkeen veikkaisin merikohokkia mutta minä en todellakaa ole kasviasiantuntija eli jos joku tietää ois kiva jos kertoisit tännekin.
I found this plant yesterday from the seashore and I haven't seen it before. It is a wild plant but I'm not sure which, I think it is some kind of Caryophyllaceae.
Kaunis isotähtiputki/ Astrantia Major


Textures I used in these pictures are by Angelique Brunas.
http://www.brunas.nl/

Comments

 1. Kohokki se ainakin on. Meillä päin kasvaa aika yleisenä nurmikohokki, joka on hyvin saman näköinen ja jos tuo on löytynyt rannasta, niin voisin veikata että se on merikohokki... Ja ihan harrastelijapohjalta teen lajitunnistusta nykyjään ;)

  ReplyDelete
 2. Mistä päin löysit? Merikohokkia on vain pohjanlahden rannikolla. Suomenlahdn rannikolla löytyy taasen Suomenlahdennurmikohokkia, joka on tavallisen nurmikohokin näköinen.
  Harrastelija tietoa/arvuuttelua tämäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Espoosta Espoonlahdelta n. 10m vedenrajasta.

   Delete
  2. Luontoportti kertoo näin:

   "Ammoisina aikoina ihmisen mukana kaikkialle sisämaahan levinneen ahonurmikohokin (var. vulgaris) lisäksi Suomenlahden sora-, somerikko- ja kivikkorannoilla kasvaa alkuperäiskasvina nurmikohokin merenrantamuoto, suomenlahdennurmikohokki (var. littoralis), jonka varret ovat kohenevia ja yleensä hieman pienempiä, lehdet hieman möyheitä, kukkia on vähemmän ja terälehdet vain vähän liuskoittuneet. Suomen etelärannikon lisäksi sitä tavataan vain Viron ja Venäjän puoleisilla Suomenlahden rannikoilla. Pohjanlahden puolella sen paikan ottaa merikohokki (S. uniflora), jota ei puolestaan kasva lainkaan Suomenlahdella; Lounaissaaristossa lajit kohtaavat. Merikohokki on kasvutavaltaan nurmikohokkia matalampi ja rennompi, sen kukat ovat yksittäin tai parin ryhminä ja terälehtien välissä on selvät lisäteriösuomut."

   Siis joka tapauksessa löysit jotakin erityistä;)

   Delete
 3. Wonderful work, Henrietta! :-) I especially like the 2nd picture. Beautiful flowers!

  ReplyDelete
 4. I dont know the name in english but in swedish it is Strandglim. If you pull the cover in side and out and put the flower up side down it looks lika a baletdancer.

  ReplyDelete
 5. Henrietta, oli hauska lukea haastattelusi Itä-Uusimaan Vartissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ois kiva lukea itsekkin mitä sinne on kirjoitettu kun sais jostain sen käsiinsä täällä Espoossa. Mä höpötin niin paljon ja laakeesti että kiinnostais tietää mitä herra poimi siitä kaikesta.

   Delete
 6. Looks lovely, I like the texture!

  ReplyDelete
 7. So very lovely! Gorgeous presentation!

  ReplyDelete
 8. Isotähtiputken kuva on henkeäsalpaavan kaunis!

  Pohdin itsekin, löysinkö mökkitien varresta kohokin vai ailakin...tuollaisen valkoisen...täytyy tutkia asiaa vielä!

  ReplyDelete
 9. These are gorgeous images - I love the composition especially on the second one and the processing is stunning!

  ReplyDelete
 10. Upea blogi ja sen upeat kuvat :) - hyvää kesän jatkoa sinulle !

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts