Maltan bussit

Tämä komea ilmestys on Gozon saaren bussi.Maltalla bussit ovat samanlaisia mutta pääväritys on keltainen kun Gozolla on harmaa.Bussit ovat todella vanhoja ja muotoilultaan upeita.Edellisen kerran kun olimme Maltalla maa oli liittymässä Euroopan unioniin ja mietittiin silloin häviävätkö nämä ihanat perinnebussit mutta eivät ainakaan vielä olleet.Joitakin uudempia busseja näkyi joiden valmistajana oli Volvo.
Kuskit omistavat bussinsa itse ja  ovat sitoutuneet noudattamaan yhteisiä aikatauluja ja reittejä.En osaa sanoa onko kilometreissä matka sama St. Juliansista Vallettaan kun meiltä Espoosta Kamppiin (ajallisesti melko sama) mutta hinnat on eri.Maltalla matka maksoi 47 senttiä kun meillä  matka täällä maksaa 4 euroa.Ei ihme että siellä julkinen liikenne toimi hyvin ja bussit olivat aina täynnä.

Comments

 1. Tämän kyydissä tulee varmasti hyvät fiilarit =) Kaunis!!

  ReplyDelete
 2. Me huomasimme Maltalla sen, että vaikka matka maksoi jotain 50 senttiä, niin kuskit noudattivat välillä vähän omia hinnoitteluja. Jos hyppäsi bussiin ja antoi euron, niin oli arpapeliä antoiko kuski mitään takaisin - vai antoi sieltä muutaman kahden sentin kolikon mitä kiposta käteen osui ;)

  Mutta ne bussit ovat kyllä ihania! Me olimme Maltalla viime vuonna ja tuli otettua kuvia niistä vanhoista keltaisista busseista :)

  ReplyDelete
 3. Itseäni vähä harmittaa että oikeestaan unohdin kuvata ne keltaiset bussit.Silloin joskus vuosia sitten kun olitiin eka kerran, tuli otettua paljonkin mutta ne on filmillä eikä jaksa skannata.Silloin oli vielä sellaisia tositosi upeita jotka oli mielestäni nyt kadonnut katukuvasta.Mutta on nämä jäljelläolevat bussit vielä söpöjä verrattuna meidän busseihin.

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts