Jalohortensia


Menin männä viikolla hieman sekaisin hortensioista kun olivat kympin kipale,normaalisti kaksikymppiä.Taisin ostaa neljä kappaletta ja sit piti alkaa hillitsemään itseään ettei mopo karkaa ihan käsistä.Olen sellaisessa luulossa että nämä voisi laittaa maahan talveksi mutta en ole varma.Kaupassa oli erikseen myytävänä puutarhahortensiaa eli onko se varsinaisesti maahan laitettava ja tämä vain kesä ihanuus!? Osaakos joku sanoa mitä tehrä syksyn tullen?

Comments

 1. Periaatteessa kai vois laittaa syksyllä maahan, mutta tiedä häntä, kukkivatko/selviävätkö talvesta.
  Nää valkoiset on kyllä nättejä. Mun Sininen on nyt punainen vai oliks se pänvastoin, mutta ens vuonna ostan kyllä taas valkoiset. Pensashortensiat onnistuin saamaan hengiltä sekä edellisessä pihassa että nyt täällä. Haluaisin kyllä jonkun sellaisen ison pallohortensiapuskan jonnekin...Mut taitaa tulla pihan rajat vastaan.

  ReplyDelete
 2. No ehkä ainakin yritän ja laitan syksyllä maahan.Tuo tuossa on toistaiseksi vielä valkoinen mut sinisenä olen sen ostanut muut ovat jo muuttuneet sinisiksi.Valkoinen on kaikkein ihanin mutta myynnissä oli vai sinisiä ja punaisia.

  ReplyDelete
 3. Kyllä nämä jalohortensiat ovat mielummin kellarissa talvetettavia. Jos saa pihalla talvehtimaan, niin ei yleensä kuki tai kasva kovin menestyksekkäästi. Täälläpäin ei tahdo kasvaa edes ne puutarhaan tarkoitetut jalohortensiat. Vähän ovat arkoja Suomen oloihin. Mutta upeitahan ovat ihan oikeat puutarhaan tarkoitetut hortensiat: syyshortensia, kuutamohortensia, mustilanhortensia, pallohortensia. Kyllä on etenkin syyshortensian kukinta nyt parhaimmillaan!

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts