Happy Independence Day Finland


Minä ja Suomi!!! Viha-rakkaussuhde! En ole Suomessa edes syntynyt, voisin yhtä hyvin olla ruotsalainen, italialainen tai vaikka englantilainen mutta olen suomalainen. Lippua kuvatessa makasin selälläni märässä maassa perse märkänä, vettä satoi ja hiton pimeetä, kamalan vaikeaa rakastaa. Takkatulen edessä sitä vaan haaveilee näinä aikoina pakoa johonkin missä aurinko paistaisi ja olisi lämmintä mutta kuitenkin kun tuuli puhalsi myrskylukemissa ja kuuntelin tuulen ulinaa ulkona huomasin ajattelevani kuinka kaunista se tavallaan oli kunhan ei tarvitse lähteä kotiovea pidemmälle. Pimeydessä on vaikea rakastaa mutta tähtitaivas on niin kaunis ja täällä on mahdollisuus nähdä tähtitaivas. Maailmassa on ihmisiä jotka eivät edes tiedä miltä tähtitaivas näyttää saatikka linnunrata. Pimeää metsää on vaikea rakastaa, se pelottaa mutta sitä rakastaa. Metsä antaa kaikille aisteille jotain ja maailmassa on paljon ihmisiä jotka eivät tiedä tunnetta mitä on kävellä yksin metsän hiljaisuudessa, saavuttaa rauha ja tuntea koko maailman rakkaus. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin mutta te tiedätte nämä asiat, rakkaus on vain hieman vaikeampaa pimeässä!

Hyvää itsenäisyyspäivää.98 years of Independence in Finland. I'm not born in Finland but I'm Finnish, I could be Swedish, Italian, English or what ever but still I'm Finnish. I love and hate this country. As I was shooting that flag picture in the rain, lying there on the ground, my ass was wet and it was so dark I started to think my relationship to this country. In this time of year it is SO hard to love but when the sky is clear I can see the beautiful night sky with millions of stars and there is people in this world who haven't seen the night sky with stars or the the Milky Way but I have. It is so hard to love the dark woods, it's more like scary but  it gives something to all of your senses. It is amazing just to walk by yourself in the woods, smell it, feel it and it gives you kind of peace where you can feel the love of the whole world. There is people in this world who haven't experience that and all that for free but I have and I will. I could carry on this list for a while but I think you got the point. It is hard to love in the darkness but I do, I try and I love my country even in the darkness but it is nice to have holidays out of the country too.

Comments

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle!

  ReplyDelete
 2. Tunnistan tunteesi Henrietta. Vielä kuukausi ja sitten hiukan helpottaa, ainakin valon kanssa. Ja kun kevät ja kesä taas saapuu, olemme helpottuneita ja iki-ihastuneita tähän valon maahan ;-)

  Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin =)

  ReplyDelete
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  ReplyDelete
 4. Mutta siihen auttaa jouluvalot ja kynttilät;)

  ReplyDelete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts