Streets of Istanbul


Heippa pitkästä aikaa. Käväsin pikareissun (4 kokonaista pv) Istanbulissa. Tämä oli ensimmäinen kerta Istanbulissa saatika Turkissa. Istanbul on todella mielenkiintoinen paikka ja valokuvausmielessä vielä mielenkiintoisempi. Yhtään en tiennyt kuinka siellä suhtaudutaan kuvaamiseen mutta aina pitää yrittää ja positiivisesti yllätyin kuinka pystyin kuvaamaan melko rennolla otteella ilman pahempaa pelkoa että ihmiset alkaa rähjäämään. Vielä yllättävämpää oli kuinka monet miehet ottivat katsekontaktin kameraan, enemmän ehkä uteliaisuudesta kuin että alkaisivat huutamaan koska kukaan ei kertaakaa sanonut pahaa sanaa! Tällä kertaa ei tule söpöjä matkailukuvia vaan nyt tulee mustavalkoista katuelämää enimmäkseen. Nähtävyydet jäivät suurin osa ulkopuolelta katsotuksi kun aika ei tuntunut riittävän, kilometrejä kyllä kertyi lähemmäs 20 joka päivälle joten ehkä näimme enemmän elämää kuin nähtävyyksiä :) Aivan mahtava paikka ja menen kyllä uudestaan plus Turkish Airlines saa kaikki kehuni. Siinä yhtiössä vielä tiedetään mitä palvelu on, painettu menu jaettiin jokaiselle josta sai valita kahdesta pääruosta, kaiken maailman juomat, omat katselulaitteet jossa erilaisia elokuvia,sarjoja jne. jopa sanomalehdet kuuluivat lipun hintaan.

Hello, it has been a while but here we go again. I made a short trip to Istanbul with my friends, this was my first time there and have to say it is most interesting city. It is so different than most cities in Europe, mixture of east and west. This time I don't have so much super cute pictures as I have normal street life pictures around the city. We mostly walked all day and didn't go to see the sightseeing at least from inside. We just walked around, got happily lost and met interesting,friendly people. I didn't know how the people of Istanbul would react me taking pictures of them but I was very surprised how easy it was and most of the times I got eye contact but no one said a bad word so I guess they liked to been photographed or they just didn't care. Some of you might think these are not specially beautiful pictures and I agree but I think they are interesting real life documentary pictures and I did like shooting something else than I normally do. 

Comments

 1. Hienoja mv-kuvia. Istanbul on kaunis paikka ja ruoka on siellä todella hyvää =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. uoka on aivan mahtavaa ja kaiken maailman sokeriherkkuja kans jokapuolella. Onneks käveltiin niin paljon että sai hyvällä mielellä syödä enemmän kuin tarpeeksi :) Pakko päästä uudestaan vihreän aikaan ja tutustua paremmin.

   Delete
 2. Mielenkiintosia tuntoja...Minulle tuttuja vaan Turkin rantalomakohteet. Mitä ihimettä nuo miehet puuhaa tuossa ensimmäisessä kuvassa, ihan niinku tuosta kanisterista nousis savua, käsiäkö ne lämmittellee ?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lämmittelevät, kanisterissa on tuli :) Eksyttiin tukkukauppiaiden alueelle ja noi 4 ekaa kuvaa on sieltä. Hyvin mielenkiintoista kävellä varmasti ainoina turisteina siellä ja katsella työn tekoa.

   Delete
 3. Upeita kuvia. Istanbul on hieno kuvauskaupunki ja siellä tosiaan tulee käveltyä paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin on ja pakko tehdä uus matka jossain vaiheessa ja mielellään vihreään aikaan mutta ei kuitenkaa kesällä kun taitaa ilmansaasteluvut olla aika tukahduttavia!! Yhtenä päivänä paistoi aurinko mutta taivas oli aivan usvassa jonka epäilen olleen ilmansaasteita eikä mitään merisumua.

   Delete
 4. You sure get around, Henrietta! There is something about street photography in black and white that is so interesting and timeless!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Living very low costly gives me a change to get around in Europe and I would like to get even more but unfortunately have to work too :) Street photography is quite new to me but I love it, it is very challenging.

   Delete
 5. Jotenkin niin tunnistettava paikka kuvistasi, vaikka omasta matkastani Istanbuliin on sentään jotain 25 vuotta. :) Silloin oli kevät ja kalastajien kimpussa oli todella elämää nähneitä kissoja! Mv sopii kuviin hyvin. Minua eräs täti-ihminen kyllä sylkäisi! En siis kuvannut, mutta hänestä oli pukeutunut liian paljastavasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä onneks käytän melkein aina noita puolipohkeeseen asti olevia pellavakolttuja joten sulaudun melko hyvin peitettyihin ihmisiin :) No eipä siellä helmikuussa kauheen vähillä vaatteilla pysty menemään mutta ohan se niin et maassa maan tavalla jollei halua huomiota.

   Delete
  2. No, ne paljastavat vaatteet olivat Fjälrävenin aika pitkälahkeiset shortsit ja t-paita. Oli ihan lämpöistä, jotain +27 C.

   Delete
  3. Eikä senkin nakupelle :) Aiai putosin melkein sohvalta kun alkoi niin naurattaa tuo sun "paljastelu"...ehkä siellä ollaan nyt hieman suvaitsevampia :)

   Delete
 6. Vau tosi kiva kuulla että matka meni hyvin! Kiva katsella vuodenaikaan sopivia mv-kuviasi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Matkatar oli tosi hyvä reissu kaikin puolin ei edes sade haitannut kun ei sille mitään voi :) Voi sitä ihanaa ruokaa ja kaikkia herkkuja, seuraavalla kerralla hieman pidempi aika että kerkee nautiskelemaan kunnolla.

   Delete
 7. Hienoja kuvia ja nimenomaan mustavalkoisina. Turkki on käymättä, kerran olen ollut vastarannalla. Varmasti mielenkiintoinen kohde, jossa voisi kuluttaa aikaa enemmänkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Between, suosittelen menemään ehdottomasti ja oli halpa reissu ku ei ollut varsinainen sesonkiaika. Hotelli oli vain 31 euroa yö vaikka oli 4 tähden hotelli aamiaisen kanssa, uskomattoman halpa kun ajattelee että normaalisti sillä ei pääse edes hostelliin.

   Delete
 8. Upeita kuvia! Ja oikeasti, on mukavaa nähdä sitä aitoa elämää paikanpäältä kuin niitä samoja turistikohteita, jotka on kuvattu kaikkiin matkailumainoksiin. Näissä kuvisa on mukana aitoa elämää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katinka just sitä oikeaa elämää hain enkä pelkkää pintakiiltoa. Kauneus on ns. katsojan silmässä ja näissäkin on se oma kauneusarvonsa toisenlaisella koskettavalla tavalla.

   Delete

Post a Comment

Thank you-kiitos-tack-merci-danke schön
Your comments brightens up my day:)

Popular Posts