Sunday, August 30, 2015

Tunnelmia Hangosta
Kävin jokusen viikkoa sitten Hangossa päiväretkellä, sielläkään ei ole tullut poikettua varmaan kymmeneen vuoteen. Aina yhtä viehättävä kaupunki tämäkin jossa voisi vierailla useamminkin. Jos ihmettelette että mitä tuo meidän Presidentti tekee tässä postauksessa niin Niinistö oli vierailemassa Hangossa ja piti siitä nyt pari ruutua ottaa samalla kun eteen sattui. 
Oikein hyvää tulevaa viikkoa :)

I visited few weeks ago in Hanko. The Hanko Peninsula, on which the city is located, is the southernmost tip of the continental Finland. Hanko is 130 kilometres west of Helsinki. The city has a coastline of approximately 130 km of which 30 km are sandy beaches. There is also over 90 small islands and islets within the city limits.
President Sauli Niinistö is in a last picture. He was visiting also in Hanko so of course I took few pictures of him too.
Have a great week!!!

Thursday, August 27, 2015

Tunnelmia Porvoosta


Päiväretkestä Porvooseen on jo vierähtänyt tovi joten äkkiä nämä kuvat ulos ennen kuin vuodenaikakin kerkeää vaihtumaan. On se vaan viehättävä kapunki ja jotenkin rennonpaa kuin Helsingissä, vai johtuukohan vain siitä että on ulkopaikkakuntalainen niin olo on kuin olisi ulkomailla kun ketään ei tunne niin kaikki tuntuu jotenkin kivemmalta...tiedä tuosta mutta kivaa oli. 

Day trip to Porvoo, it is located 52 kilometres from Helsinki and by car the trip takes 40 mins. The old town is so beautiful and worth visiting if you are coming to Helsinki. On summertime you can also take a boat from Helsinki to Porvoo, it is very nice and beautiful way to go there if you have time.

Saturday, August 22, 2015

Venice“Venice appeared to me as in a recurring dream, a place once visited and now fixed in memory like images on a photographer’s plates so that my return was akin to turning the leaves of a portfolio: a scene of the gondolas moored by the railway station; the Grand Canal in twilight; the Rialto bridge; the Piazza San Marco; the shimmering, rippling wonderland; the bustling water traffic; the fish market; the Lido beach and boardwalk; Teeny in the launch; the singing, gesturing gondoliers; the bourgeois tourists drinking coffee at Florian’s; the importunate beggars; the drowned girl’s ghost haunting the Bridge of Sighs; the pigeons, mosquitoes and fetor of decay.” 

- Gary Inbinder, The Flower to the Painter -

Sunday, August 9, 2015

Flower still life


Pari tuntia hinkkasin tätä kuvaa ja kuten layereistä näkyy niitä on muutama :) Otin tästä kuvan myös puhelimella ja parilla appsilla tein melkein saman kolmessa minuutissa. Isolla ruudulla huomaa tottakai eron ja jos haluaa printata kyllä siihen aina tarvitaan "oikea" kuva. En tiedä huomaako kukaan ja arvostaako kuinka olen yrittänyt tuoda "maalaamalla" pieniä valokohtia esiin kuten esim. toka viimeisen kuvan vasemmassa alreunassa jasmiinin heteet on tuotu valolla paremmin esiin! Nämä on pieniä yksityiskohtia jotka näen itse ja jotka kiinnostaa kokonaisuudessa. Kirsikat ovat hieman pimennossa mutta siellä ne ovat hiljaa mutta niin kauniina, se on katsojasta kiinni huomaako vai ei. Rakastan tälläisiä hieman hämäriä vanhojen mestareiden maalauksien tyyppisiä kuvia joissa katsojan pitää hoksata nähdä asioita. Vieläkun olisi leppäkerttuja joita olisi voinut sijoittaa kuvaa olis ollut makeeta.
I made this in Photoshop for few hours and you can see there is quite a lot of layers. Making this kind of textured photography is kind of hard as there is always possibility to get it better and better or it might go totally wrong direction. I love trying different textures and then paint a little bit with brush and try to show tiny details with light. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...