Saturday, April 18, 2015

My flower photographing started out from pain, now it's meditation!Löysin tänään mahtavan sivun http://www.gravityglue.com joka sai ajattelemaan tätä loputonta kukkien kuvausta. Tuo kundi asettelee ja kuvaa kiviä mutta kaikessa on kysymys mielenrauhasta, meditaatiosta. Mulla alkoi koko kukkakuvaus puolen vuoden issiaksesta (joskus vuonna 2010) ja jatkunut siitä asti. Luettuani ja katsottuani Gravity Gluen tekstit ja katseltuani kuvia rupesin ajatteleen että teen samaa mutta omalla tavallani. En nyt tiedä meditaatiosta mutta tietynlaista hartautta, ajattelua, keskittymistä, siirtymistä maailmasta toiseen. Kukkien elämä on lyhyt mutta sitäkin kauniimpi. Kukan seuraaminen kukkeimmasta hetkestä kuihtumiseen on mielenkiintoinen prosessi ja jotkut kukat loistavat vielä kuihtuneenakin kauneutta jonka vai osa ihmisistä kykenee näkemään. Voi olla että jotkut nyt ajattelee että oho kylläpäs Hassinen menee syvälle mutta eipä haittaa, tämä on mun matkani ja yritän vaan sanoa että tämä on mulle enemmän kuin vain satunnainen tapahtuma, tämä on minun "meditaatiotani".
Hyvää viikonloppua :)

I found fantastic website http://www.gravityglue.com  and after sometime I started to think about me and my flower photographing. Fellow behind the Gravity Glue place stones one on the other and take pictures of those and all that is meditation, I just love how he thinks. My flower photographing started some point in year 2010 and it started cause I had sciatica for a half year (it was very painful). Flower photographing came out from pain but I have continue it ever since. Now it comes from something else than pain, I think I do the same as the fellow from Gravity glue but I do it my way! To me taking pictures of flowers is something more than just shooting; it's a process, silence, concentration, moving from this world to other world, it's art. The life of flowers is very short but to me they shine also after they are dead. The whole process is very interesting and I find it like some kind of meditation.  Yes I know some of you might think I'm not the sharpest pencil in the case here but I don't care, I'm just trying to say this is more, much more to me than a hobby it's my "meditation, my piece of mind, my love for nature!
Have a nice weekend :) 

Sunday, April 12, 2015

Different light and background conditions; MOOD


Kuvasin samoja tulppaaneja erilaisissa olosuhteissa. On tasainen ikkunavalo ja ohut harso objektiivin edessä sekä myöhäinen iltaaurinko ulkona. Krookuksen kuvasin valkoista ja mustaa taustaa vasten ikkunavalossa. Mielenkiintoista nähdä kuinka jokaisessa on ihan eri tunnelma ja vie ajatukset täysin eri asioihin. Valon ja tunnelman metsästäminen on parasta ja haastellisinta kukkien kuvaamisessa. Itse koen näissä kuvissa ylitsepursuavaa iloa, nautintoa, haikeutta ja romantiikkaa.
Eilen oli niin ihana päivä että olen ihan toivoa täynnä. Taas alkaa tuntumaan että elämä alkaa, jokainen päivä tuo jotain uutta ja ihanaa. Kohta voi taas kulkea persii pystyssä joka puskassa etsimässä maasta nousevia ihmeitä ja olla onnesta soikeena kun jälleen kerran kaikki kasvaa mutta silti kaikki tuntuu että näkee sen ensimmäisen kerran elämässään :)
Hyvää viikkoa, hymyillään!

I took pictures with different light and background conditions. I just love to explore how light and background makes a difference what feelings each picture brings. When I look at these pictures I feel powerful joy, excitement, anticipation, nostalgia and hint of romance. 
I love spring time, something special comes every day, each day is a miracle, full of promises of upcoming happiness and enjoyment. Early days for spring here in Finland BUT it's coming :)
Have a nice week! 

Saturday, April 4, 2015

International Pillow Fight Day

Kuinka paljon iloa ja naurua voi saada niinkin yksinkertaisella asialla kuin tyynysota. Tänään oli kansainvälinen tyynysotapäivä ja kuvassa oikealla reunimmaisena olena nainen järjesti tapahtuman Helsinkiin laittamalla Facebookiin ilmoituksen ja tälläinen jengi kansainvälistä nuorisoa ilmestyi paikalle. Itse olin vain kuvaamassa mutta sotajoukkojen nauru ja ilo tarttui eikä voinut muutakuin hymyillä, aivan fantastinen juttu. Pieni iloittelu ei tee pahaa kenellekkään, tehdään hauskoja höpsöjä asioita ja nautitaan siitä mitä eteen tulee!

Tyynysota on yksi osa urban playground-projektia josta voi lukea lisää täältä

Today was International pillow fight day and here are the people who were fighting in Helsinki. It was so fun. I was just taking pictures but the joy and laugh got me laugh and I felt so happy of all the goofiness around me. I think people need more happenings like this. 
Here is the web site where you can get more information and maybe next year you will arrange the happening in your city!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...