Tuesday, April 30, 2013

Valitsen hetken "onnea"!

Päivän teemaväri keltainen. Keltainen mielletään positiivisuuteen, onnellisuuteen, lämpöön ja viisauteen! Lämpöä ei ole luvassa ilmojen puolesta mutta jos olisin tänään onnellinen, viisas ja positiivinen. Mieli huutaa valitsemaan sohvan mutta "viisaasti" valitsen pippaloinnin kylillä ja huomenna kiroan suurta viisauttani mutta huudan kuinka onnellinen olin. Valitsen siis iloisten, viisaiden ja onnellisten ihmisten juhlat.
Hyvää vappua.

Today we have national holiday called VAPPU. It is internationally known as a "Workers Day". I will go to party and have some drinks with my friends. I have chosen pictures with color yellow to show you as it is associated with happiness and fun!

Saturday, April 27, 2013

Erätauko tosielämästä

Työtä, työtä ja työtä. Tänään alkaa vasta yhdeltä työt joten pari tuntia aikaa viettää omalla koneella kotona ja ottaa erätauko tosielämästä. Pakenen takaisin lomakuviin, vihreämpiin maisemiin. Ei työnteossa mitään vikaa ole, sen avulla pääsee taas reissuun mutta pitkät työputket joskus vievät mukanaan ja tuntuu kuin muuta elämää ei olisi. Nyt istahdan hetkeksi tuohon vihreälle penkille ja katselen horisonttiin missä on elämä vailla realismia.
Hyvää viikonloppua.

Working, working and working. Today I have few hours time before work to watch my holiday pictures from Lisbon. I want to sit down to that green bench and just relax, dreaming of life without realism. 
Have a great weekend!

Monday, April 22, 2013

Ensimmäinen kertaTänään ripustin lakanapyykin ensimmäisen kerran ulos kuivumaan. Katselin ensimmäisiä kukkia, ennen kuin rusakot syövät ne suihinsa. Siivoilin pihaa ensimmäisen kerran, nautiskelin ensimmäisen kerran auringosta ja lämmöstä omalla pihallani. Kevät on ensimmäisen kerran aikaa, kaikki tapahtuu ensimmäistä kertaa; on ihanaa ja uutta.

Mahtavaa viikonalkua, mä lennän korkealla ja kovaan 2 päivää (ennen 6 pv:n työputkea).
Kuvat on Lissabonista.

Today was the first time I took bed sheets to dry outside, today was the first time I made some garden work (mostly cleaning). Today was the first time I enjoyed the sun and warmness in my own backyard. The spring is all about the first time, I love it. 
Pictures are from Lisbon and has nothing to do with finnish spring:)

Friday, April 19, 2013

Hetken huumaa
Loma on vain hetken huumaa. Pari pitkää päivää töissä ja kaikki on kun ei lomalla olisi ollutkaan. Miten palautuminen onkin näin nopeaa! Jos lähtee lomille ja on ihan vaan kotona menee melkein viikko ennenkuin lomavaihde aivoissa napsahtaa päälle mutta toistepäin se ei vie kuin 2 päivää. Kuvia on onneksi jokunen kappale joihin paeta ja aina voi alkaa haaveileen uusista seikkailuista.
Hyvää viikonloppua.

Only few long work days behind and I feel as I have never left there. Well I have my pictures to edit so something to escape and always can start to dream about new adventures.
Have a great weekend!

Monday, April 15, 2013

Around the Lisbon
Kotona ja arki koittaa, mutta hyvältä tuntuu. Reissu oli hieno ja kasvattava. Kaksi viikkoa poissa normaalista sosiaalisesta ympäristöstä, yksikseen paikallisen asunnossa paikallisten keskuudessa. Kuinka olla hiljaa itsensä kanssa tuntemati oloaan yksinäiseksi! Joitakin hetkiä tuli kun kaipasi keskusteluseuraa mutta siitä pääsi yli, hyppäsi pois ajattelusta ja keskittyi hetkeen. Se on tila joka pitää opetella mutta siihen kun pääsee kiinni elämä on paljon helpompaa ja täynnä hienoja hetkiä.
Lissaboniin palaan varmasti, ystävällisiä ihmisiä, kaunis kaupunki, ihania puistoja, kahviloita ja edullista. Matkustin minibudjetilla mutta pärjäsin oikein hyvin luopumati mistään. Yksin ei viitsi käydä illalla ravintolassa syömässä joten tein kämpillä ruokaa ja rahaa säästyi muihin humputteluihin. Kaupassa on hyvin edullista verrattuna meidän hintoihin ja kahvilassa saa ihanat kakkukahvit 4 eurolla.
Ihanaa viikonalkua, lumet sulaa ja kevät tulee hitaasti mutta varmasti.

Back to home and basic life but I feel good. My first solo vacation was very successful and educational. Being alone for 2 weeks and staying in local apartment not in hotel is something what everybody maybe can't do! There is no one to talk to but you, so there is time to get to know yourself really deeply. I had some moments when I felt alone but when I concentrated to the moment not thinking I got over it. I'm so proud of myself,  now I know I can make it by myself and feel happy moments and enjoy my trips. I will definitely go back to Lisbon, I love the city.
Have a great week!

Tuesday, April 9, 2013

Nauran taivaalle, sateelle ja elämälle!


Tänään ollut sateinen päivä joten kerrankin en kävellyt kymmentä kilometriä vaan matkailin ratikalla. Hyvin harras on ollut tunnelma eli kirkollisissa rakennuksissa aina tullu pideltyä sadetta. Piti mennä käymään sisustustaiteen museossa mutta jostain kumman syystä se oli kiinni. Sain kuitenkin  luvan mennä heidän kahvilaan jossa söin ihanaa lohipiirakkaa. Alfamassa kun kerran olin seikkailemassa poikkesin 1627 valmistuneeseen luostarikirkkoon. Aika hieno paikka, luostarin seiniä ja sisäpihaa koristi 1700-luvun azulejolaatat. Kaikkein parasta oli kun löysin reitin katolle, siellä sain nauttia ihan yksin maisemista Lissabonin yllä. Tiedettähän niitä kohtauksia elokuvista kun pyoritään ympäri nauraen   kädet levällään, kamera etääntyy ja kuva laajenee! No nyt oli sellainen kohtaus mun pikku elämässäni, nautiskelin maisemista ja kun rauhassa sain olla pyörin pitkin kattoa kädet levällään taivaalle nauraen. Toivottavasti siellä ei ollut turvakameroita, saattoi henkilökunta muuten ihmetellä hullun turistin mielenlaatua:)
Luostarikeikan jälkeen etsin kahvilan josta olin lukenut ja voi hyvää päivää mikä unelma. Se oli niin viihtyisä että voisin muuttaa sinne. Röhnötin mukavan pehmeässä nojatuolissa puolitoistatuntia lukemassa kirjaa kunnes oli pakko jatkaa matkaa kotia kohti koska meinasin nukahtaa siihen. Jos ikinä lähdette Lissaboniin käykää Pois Caféessa, linkki täällä.

Some pictures from Lisbon. The weather hasn't been so good but it is fine with me, everything is better than in Finland. I found the best cafe ever Pois Café, it was SO cosy and I almost fell in sleep in very comfortable armchair. If you ever visit in Lisbon you should go there! link here to cafe

Sunday, April 7, 2013

Lissabonin kahviloita


FlowerPover Cafe Restaurant
Calçada do Combro, 2 (Bairro Alto).  Open: Mon-Sun 10:00 to 21:00.


FlowerPower kahvila/ravintola oli aivan ihana paikka. Rupesin juttusille herra omistajan kanssa kun kehuin nerokaskasta vessayksikköä joka näkyy tuossa alapuolella. Hän oli ottanut mallia rahtipakkauksista. Seinän toisella puolella on hänen omistamansa kukkakauppa, vuosia sitten koko tila toimi vain kukkakauppana. Tuossa vessayksikön vieressä näkyy betonista valmistettu taso joka on ollut osa suihkulähdettä silloin kun kaikki oli vielä kukkakauppaa. Paikka on ollut aivan upea kukkakauppa suihkulähteineen mutta hän sanoi että se oli hieman liian avantgardistinen lissabonilaisille ja kauppa ei oikein käynyt. Sitten alkoi Portugalin talouskriisi ja piti ajatella uudella tavalla kuinka siinä selviää. Hän oli jakanut tilan kahtia ja perustanut toiselle puolelle tämän kahvilaravintolan. Paikan remontin ja sisustuksen hän on myös suunnitellut itse, olin ihan sulaa vahaa, mikä nerokas mies:)
Keltainen maalaus tuossa pöydän päässä on myös hänen tekemänsä. Siitäkin tuli pitkä tarina mistä se kertoo ja mitä siinä on. Siinä on kerrottu suurinpiirtein koko Portugalin siirtomaahistoria ja siinä on myös jonkinlaisia kukka-aineksia (en nyt muista enään yksityiskohtia) mutta se on upea. Kerta kaikkiaan hieno selviytymistarina, kukkakaupalla menee nyt hyvin samoin kuin kahvilan puolella joten ainakin tämä yksityisyrittäjä tuntuu selviävän talouskriisistä luovalla ajattelulla.

You can read about this lovely cafe here
......
Tämä kotoisa kahvila löytyi Alfamasta. Pidin sadetta tuolla ainakin tunnin ja meinasin nukahtaa tuohon mukavaan nojatuoliin. Kuinka rentoa lukea kirjaa sateen ropistessa, melkein kotona olisi.


Caso SÉrio
Rua Cruzes da Sé 5

.......
Tämän ihanan paikan löysin ihan "kotinurkilta", nyt on oma kotikahvila johon mennä jos ei jaksa juosta ympäri kaupunkia. Kahvila myy myös portugalilaisia viinejä ja muita  paikallisia tuotteita. Ihanan rauhaisa ilmapiiri, ystävällinen henkilökunta ja kielen vievää almondkakkua. Erään työntekijän kans juttelin eilen ja hän kysyi mikä on suurin ero Portugalilla ja Suomella! Mietin hetken ja totesin että minun mielestäni valo. Tottakai ilmasto on erilainen mutta itseni kohdalla puolen vuoden pimeys alkaa aina painamaan pahiten.

Kaikki kuvat on taas otettu kännykällä joten pahoittelen kuvien huonompaa teknistä tasoa.


Monte Dos Sabores
Rua de Sao Bento, 102

These are my favorite cafes which I have found for now. They are so cute and cosy, you can stay hours, read a book, watch people etc. When you traveling alone it is nice to have some regular places where staff start to know you and have a little chat with them.

All pictures have bee taken by phone so I apologies for not so good technical standard.


Wednesday, April 3, 2013

Lissabon /LisbonChiado
Bairro Alto
Baixa
Mosteiro Dos Jeronimos


Päivän vaelluksen jälkeen olo yhtä väsynyt kuin nämä patsaat.

Jardim Botanico Tropical

Jardim Vasco Da GamaTerveisiä Lissabonista:)

Saapumispäivänä oli TODELLA järkyttävä vesisade. Kastuin läpimäräksi alusvaatteita myöten vuokrakämppääni etsiessä, matkalaukun sisältökin oli puoliksi märkä. En muista koska olisin ollut niin kovassa vesisateessa että rillit piti ottaa pois silmiltä kun tuntui että silmämunat hukkuu veteen. Vuokraemäntä oli hieman kauhuissaan kun lopulta ilmestyin vettä valuvana oven taakse. Todellinen Lissabonin kaste! 
Eilen oli aurinkoinen ja melko lämmin ilma. 7 kilsan kävelyn jälkeen löysin Jardim Botanico Tropicalin jonne jäin istuskeleen ja lukemaan kirjaa. Riisuin sukat ja kengät, koskettelin varovasti varpailla nurmikkoa, annoin auringon lämmittää  niskaani, huokaisin tyytyväisenä ja keskityin kirjaani 
= LOMA 

(kuvat otettu puhelimella)

Greetings from Lisbon. I really like this city. I have found gorgeous parks where enjoy the sunny day with the good book and watching people. I love the old colorful buildings and people have been very friendly. It is cheap which is good cause my budget is minimal.

(all pictures taken by phone camera)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...