Saturday, March 30, 2013

Matkakuume


Barcelona

Pariisi/Paris

 Bryssel/Brussels

Amsterdam

Noordwijk Netherlands

Kööpenhamina/Copenhagen

Pyydettiin postaamaan matkailusta ja mikäs sen parempaa, meikäläisen mielihommaa. Seuraavana kohteena vuorossa on Lissabon, uusi paikka uudet muistot ja kesällä on vuorossa Berliini tyttöporukassa, uutta sekin.
Rantapallolta tuli mielenkiintoinen linkki jonka otsikkona oli Hampurin kansainvälinen puutarhanäyttely 26.4.-13.10.2013. Siellä on ilmeisesti 80 puutarhaa joiden avulla voi "kiertää" maailman. Pitää tutustua asiaan hieman tarkemmin josko olisi sellainen johon on ihan pakko päästä jos rahat riittää. Tietääkö joku onko tuo jokavuotinen vai ihan uusi?! Anyway linkki sivustolle jos joku kiinnostui puutarhamatkasta igs 2013.
Tässä on listausta suosituista matkakohteista jos joku ei osaa päättää minne haluaisi tripadvisor. Mun omalla listalla ei ole Euroopan ulkopuolisia kohteita koska en jaksa lentää pidemmälle. Odotan edelleen hiukkaskiihdytinmatkailua jolloin pääsen Uuteen-Seelantiin, Japaniin katsomaan kirsikkapuiden kukintaa ja Meksikoon kuvaamaan upeata värimaailmaa. Kiihdytintä odotellessa olisi ainakin Lontoo (kallis) ja Praha listallani näin ens hätään. Haaveilu on jo puoli matkaa:)

I was asked to blog about traveling fever which I have. Next I'm going to Lisbon and in summer I will go to Berlin with my girlfriends. This Lisbon trip is very important to me as symbol of my "new" life. You never know what comes to you when you travel by yourself :)



Friday, March 29, 2013

The Sagrada Família







Pääsiäisteemaan sopii hyvin näyttää hieman kuvia Antoni Gaudín kuuluisasta Kirkosta. Kuvat on otettu viime toukokuussa ja näiltä osilta kirkko on valmis. Edelleenhän siellä rakennuspuuhissa ollaan ja kuka tietää kuinka kauan, osittain taitaa olla jo restauraation paikkaakin. Kirkkoa on alettu rakentamaan 1882 joten pitkä projekti. Sisätilat olivat hyvässä kunnossa, vain pari rakennustelinnettä siellä täällä. Sisätilojen kokonaisuuden pystyi nyt hahmottamaan kunnolla. 
Paikka on aivan uskomaton jossa ei katseltava lopu kesken. Eniten minua kiinnosti valon ja muodon leikki. Seisoin keskellä lattiaa ja katselin kuinka valo leikki seinien/katon muodoissa ja kuinka lattialle heijastui valon ja varjon tanssi. Jos olet menossa käymään, mene ajan kanssa, pysähdy, sulje ajatuksesi ympäröivistä ihmisistä, katso ylös ja nauti. On vain sinä ja valo maailmankaikkeidessa.
Toinen kerta laitan lisää kuvia joissa näkyy hieman muutakin.
Hyvää pääsiäistä.

Lisätietoa  Sagradasta täällä.

These are from Antoní Gaudí's church The Sagrada Família in Barcelona. The work on a grand scale has begun on March 1882, think about that! It is a loooong project and still going on. The inside interiors were quite finished when I visited there. It is amazing place where is so much to look at. The most impressive thing to me was the light, how it played with the shapes of roof, walls and floor. It is like watching dancing. If you are ever going there, take your time, stop your thoughts, close the other visitors from your mind, look up and enjoy the play of light.
Happy Easter everyone!

More information about The Sagrada Família here.

Tuesday, March 26, 2013

Texture Tuesday, Flower Power eDition

Here is my contribution for Flower Power  edition with the recipe what I have done with the original photo.

Here some details from the picture above.
I love looking details not only the whole picture.



Monday, March 25, 2013

Spring flowers from Keukenhof (2012)






Yli 7 miljoonaan sipulikukkaa; tulppaaneja, narsisseja, hyasinttejä jne. Yli 32 hehtaaria kukkia, kukkia ja kukkia, siitä on kukkahullun paratiisi tehty. Ovet avoinna yleisälle 21.3.-20.5.


More than 7 million tulips, daffodils, hyacinths etc. Over 32 hectares of flowers, flowers and flowers, that is what's flower lover's paradise is made of.

Monday, March 18, 2013

Few tulips from Keukenhof 2012


Ei mennyt lauantain bloggaritapaaminen ihan niinkuin Strömsössä meikäläisen osalta, eli bloggarit oli hukassa enkä saanut yhteyttä heihin. Sattumalta tapasin Rouva Pionin Kaikenkirjavaa blogista ja sovitusti yhden fb-kaverin jolta olen saanut taimia joten ei ihan hukkaan mennyt lauantai. Näyttely oli melko vaatimaton viimevuotiseen verrattuna ja paikka tosi huono käytävällä, mikä lie syynä etteivät saaneet samaa tilaa kuin viimeksi! Se että viime vuonna kävi Keukenhoffissa on myös tehnyt minusta hieman suuruudenhullun, pari tulppaania ei enään tunnu missään kun niitä on nähnyt miljoonia. Surullista mutta totta. Hyvää viikonalkua, minä lipitän kuumaa mehua ja yritän pitää flunssan poissa, kurkku vaan on tulessa.

My blogger meeting on Saturday didn't go so well, I didn't see them at all and I didn't get touch with them that I could ask where they were. I was so looking forward that but what could I do, I hope next time I will see someone:) Here are few gorgeous tulips from last year in Keukenhof. Have a great week, it is freaking cold here in Finland.

Saturday, March 16, 2013

Shiny Weekend to all





Kiirettä pitää, pitkät työpäivät, jääkaapissa vain valo jäljellä ja nyt pitää kiiruhtaa kasvitieteelliseen Tulppaanien Lumoa katsomaan. Moni virtuaalikaveri saa tänään fyysisen muodon tuolla näyttelyssä, aika jännää:) Ruokailua yhdessä uusien ihmisten kanssa joten tyhjä jääkaappi ei haittaa, palataan arkiaskareihin kun aikaa löytyy. Aurinkoista viikonloppua.

Very exited, I'm meeting many virtual friends today on live. Some garden bloggers get together and we are going to eat. Have a great weekend!

Tuesday, March 12, 2013

First Peonies




Voitteko uskoa että lähikukkakauppaan oli tullut jo pioneja myyntiin! Suloinen kesäinen tuoksu, laittaa silmät kiinni ja työntää nenän kukkaseen siirtyy ihan toiseen aikaan.

I found Peonies my local flower shop, it is very early to have them so I was SO happy to found them. I stick my nose inside the flower and imagine it is summer. Flower power:)



Sunday, March 10, 2013

Keukenhof, Holland





Lisää Keukenhoffin kuvia viime vuoden huhtikuulta (näitä riittää satoja jos vaan jaksaa katsoa).
Unelmoikaa keväästä ja nauttikaa ihanasta auringonpaisteesta.

 More pictures from Keukenhof 2012. 
Keep dreaming and enjoy the sun.

Friday, March 8, 2013

Lumikuningatar-päivät






Lisää orkideoita talvipuutarhasta Lumikuningatar-päiviltä. Vielä kerkeen viikonlopun aikana ihastelemaan ja nauttimaan muutenkin talvipuutarhasta.
Hyvää viikonloppua alla kompis:)

More Orchids from Helsinki City Winter Garden.
 Have fun weekend my friends:)

Thursday, March 7, 2013

Orkideoita talvipuutarhasta





Jokunen orkidea Helsingin talvipuutarhan Lumikuningatar-päiviltä. Lisää tulossa myöhemmin.

Some Orchids from Helsinki City Winter Garden, more to come tomorrow.


Wednesday, March 6, 2013

Keukenhof, Holland





Kevättä odotellessa pari kuvaa viime keväältä Keukenhoffista. Joitakin tulppaanikuviahan olen postannut sieltä mutta tälläisiä hieman laajempia kuvia en ole näyttänyt. Keukenhof aukeaa yleisölle 21 maaliskuuta, kuinka ihanaa olisi taas päästä tuonne maanpäälliseen taivaaseen. Onneksi huomenna alkaa orkideanäyttely Helsingin talvipuutarhassa joten taidan mennä sinne tunnelmoimaan ja kuvaamaan.

In Finland we still have so long time for spring that I show you some pictures from Keukenhof 2012. It would be so wonderful to go there again this year or every spring. I will never forget that experience of being there and I know I will go back...some year.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...