Sunday, May 27, 2012

Playing with lightTakapihalla leikin kameran kanssa illalla. Pienellä syväterävyydellä otetut kuvat on mun suosikkejani, tykkään kuinka tausta on niin pehmeä. Tykkään tutkia epäterävyyden muodostamia värialueita ja muotoja, ne tekee kuvat jotenkin salaperäisemmäksi kuin jos olis kuvattu pienellä aukolla.
Hyvää sunnuntaita ja nauttikaa ihanasta ilmasta.

These are from my backyard. I played with camera last night, love the light and small focus. I love to look at the little unfocused details in a background.
Have a great Sunday and enjoy the weather.

posted:

Friday, May 25, 2012

Omalta pihalta


Laitetaan välillä oman pihan tuotoksia esille.
These are from my little garden.

posted:

Tuesday, May 22, 2012

Tuesday photoshop recipeTakaisin arkeen on Texture Tuesdayn aika photoshop resepteineen, teemana valo. Otin nämä kuvat Barcelonassa ja tuossa oikealla on parvekkeen ovi pikkasen raollaan josta tulee päävalo. Muu valo tulee heijastuksena lattiasta ja takana olevasta toisesta parvekkeen ovesta.

Back to normal, it is time for Texture Tuesday after one month recess. Theme is around the word light. I didn't literally used word light cause it is so obvious. I took this picture in Barcelona and there is balcony door open just a little bit to give the main light, reflecting light comes from floor and another balcony door behind the flowers.

posted:

Sunday, May 20, 2012

Ruusuista sunnuntaita


Eilen nautiskelin päivän takapihalla siivoten ja laitellen paikkoja kuntoon mutta nyt taitaa mennä päivä sisällä tietokoneen ääressä. Pakko ruveta tekeen Loviisan Ruusujen hurmaa päiville ruusukuvia jos meinaa näyttelyn pystyyn saada, ei kai ne itsestäänkään tekene. Tässä yksi pläjäys alkupaloiksi, mä vaan teen näitä ja sit kun saanut tarpeeksi monta kokoon valitsen mitkä kehtaan laittaan sinne näytille. Aattelin josko printtais nämä canvasille kun yritän tavoitella hieman maalausmaisia kuvia. 

It is lovely sunny Sunday but I think I have stay inside and do some rose art pictures for upcoming exhibition, I don't have so much time left. I think I will print roses to canvas cause I have added textures to the pictures so they would look little like "paintings". What do you think!

Friday, May 18, 2012

Few Tulips from Keukenhof

Tuhansien kuvien editointi alkanut ja tässä nyt pari tulppaania Keukenhoffista.
I have started to edit thousands pictures from my month holiday, few tulips from Keukenhof.

posted:

Thursday, May 17, 2012

Kotona


Aivan ihanaa olla kotona ja ulkona on niin upeeta. Tulppaania pukkaa ja on hehkeän vihreää. tää on parasta. Tässä yksi ruusukuva aivan mahtavasta ruusupuistosta joka tuli eilen vastaan Barcelonassa. Sekosin ihan totaalisesti kun huomasin sen ruusumäärän. Spruuttasin menemään varmaan 200 kuvaa ihan varmuuden vuoksi että varmasti edes pari onnistuu. Laitan lisää tänne kuhan saan kuvat aikanaan purettua  ja samoin Keukenhoffin tulppaaneja. Takkatuli palaa ja ihastelen suurin silmin kaunista kotiani. Poissaolossa on  se parasta että oma koti tuntuu taas maailman kauneimmalta paikalta jossa ei ole mitään korjattavaa:)

It is so nice to be home, I have been so homesick. It is green outside and tulips are starting to bloom. This is the best time  in whole year. I have my own bed and everything looks so fantastic. I love this feeling when you come home and it feels so perfect for a moment, you can't see no faults anywhere:)

Wednesday, May 16, 2012

Ruusuja kotiinpaluulle
Ihanaa huomenna kotiin, on jo niin ikävä. Tasan kuukausi tänään oltu huitelemassa tien päällä ja nyt alkaa oleen niin valmis kotiin. Ensimmäisenä pitää tietysti tsekata kaikki kukkapenkit mitä siellä puskee ulos ja sit keskitytään vasta kaikkeen muuhun. 

Tomorrow we will go back to Finland, I miss my home so much. The threes are starting to get green there and tulips are starting to bloom, it is time to go back and enjoy the finnish spring.

Monday, May 14, 2012

Girona, Spain


Lauantaina mentiin junalla Gironaan blogikaverini Nonan  ehdotuksesta (hänen bloginsa). Gironassa alkoi jokavuotinen Temps de Flors-tapahtuma. Ikävä kyllä se oli tänä vuonna hieman laimeampi kuin muina vuosina Espanjan taloudellisen tilanteen vuoksi. Katselin netistä kuvia muilta vuosilta ja siellä on ollut mahtavia kukka-asetelmia kaupunki täynnä. Oli kuitenkin hauska käydä hieman pienemmässä kaupungissa, tavata Nona ja olla festitunnelmassa mukana. Kiitos Nona:)

Last Saturday we went by train to Girona to meet my blog friend Nona and there was this festival called Temps de Flors (check it here). The festival is every year but this year it was not so fantastic because of the financial situation of Spain which is sad (5.64 million jobless people, that is more than population of Finland). Anyway it was great to see Nona and I liked the atmosphere of Girona very much. In little cities you get touch with people very different way than in big cities. 
Thank you Nona:)Friday, May 11, 2012

Suloisia kukkiaNämä suloiset kukat on Hollannista. Täällä Barcelonassa ei ole pahemmin kukkia näkynyt. Käytiin Park Güell:ssä tänään ja olen aivan loppu. Kello 20.30 lämpömittari näytti viellä +25, eli halvatun hikinen päivä. Siellä ois ollu isot liljapenkit mutta ne ei kukkinut vielä. Laitan myöhemmin kuvia Gaudin mosaiikeista jos niistä jotain kuvia sai. Hiton vaikee saada hyvännäköistä kun aurinko antaa niin kovaa valoa.
Hyvää viikonloppua sinne kotia ja nauttikaa keväästä.

These little sweeties are from Holland. Here in Barcelona is hot hot and I'm too tired to write english (we were in Park Güell so I have walked like thousand kilometers:)
Have a nice weekend

Wednesday, May 9, 2012

Äiti, hengissä ollaan:)


Barcelonassa ollaan, kaikki hyvin. (päivitys äidille)
Pikainen piipahtaminen ennenko lähetään tutkiin kaupunkia. Asunto on aivan ihana ja mietin että pitääkö ideoita dokumentoida jos remonttia tulee joskus vastaa. Asutaan ihan Ramblasin nurkilla pienellä sivukujalla ja totta puhuen viime yö oli hieman vaikea nukahtamisen kanssa kun tuota meteliä tulee kaduilta, ei tällänen metsien ihminen ole tottunut. 
Sen verran kerettiin eilen että käytiin hedelmätorilla hakeen aamiaisvehkeitä; 1kg mansikoita, 2 kg appelsiinejä, 4 banaania ja 1/4 vesimeloni 6,50 €, lompakko kiittää.
Heippahei nyt kaupungille.

Monday, May 7, 2012

Pari kuvaa Brysselistä


Kunkun kämppä, ihan kiva.
The King of Belgium owns this very nice flat.
Brysseli on ihan kiva paikka ja kävellen hallittavissa. Tää on suorastaan paratiisi verrattuna Antwerpeniin jota en voi suositella kenellekkään. Oisin voinu olla täällä jopa pari päivää enemmän että ois kerenny käymään useassa paikassa mutta ainahan tänne pääsee uudestaan. Metrokin oli kiva yllätys, selkeää menemistä jossa ei tarvinnut sekoilla (Budabestissä ollaan saatu sakot kerran kun tajunnu sitä tsydeemiä).
Jos et ole Brysselissä käyny suosittelen lämpimästi viikonloppukohteeksi.

Ai niin pitää kertoa et asutaan Pantone hotellissa jossa vessapaperikin on värillistä ja kaiken huipuksi hajustettua:)


We are living in Hotel Pantone, Brussels (you know Pantone colors) and even toilet paper is colored:)
Saturday, May 5, 2012

Barcelonaan tie vie


Barcelonaan lennot varattu tiistaille ja odotellaan spostivastauksia asuntojen vuokrauksista. Ois ihanaa saada asua taas vaihteeksi oikeassa asunnossa eikä hotellissa. Hotellielämä on siitä hankalaa että vaatehuolto ei ole mahdollista. Kyllähän hotla pesis mut 3,40 t-paidan pesusta on aika suolaista. Etittiin Antwerpenistä itsepesula ja saatiin pestyä kaikki likaiset vaatteet 7 eurolla. Puhtaat vaatteet on iloinen asia:)
Niin nämä matkasuunniltelmat nyt vähän muuttui kylmien ja sateisten ilmojen takia. Meidän piti tutkia Belgiaa, mennä Antwerpenistä Ghentiin ja Brüggeen mutta ei jaksa tätä kylmyyttä, melkein sama ku ois kotona. Matkustaminen keski-Euroopassa on niin helppoa että melkein itkettää. Huomenna junalla Brysseliin 30 minsaa ja siel pari päivää kahtelee kunnes 2 tunnin lento Barcelonaan. Täältä pääsis junallakin vaikka Marseillesiin, niin paljon helppoja vaihtoehtoja.
Hyviä viikonloppuja kauniin tulppaanin kera.

Change of plans to our trip here. It has been so cold and rainy in Antwerpen that we decided to escape to Barcelona. Tomorrow we go to Brussels by train and on Tuesday we have flight to Barcelona. I haven't be there before so it is nice to visit there and it is much more warmer than Belgium.
Beautiful tulip from Keukenhof.

Friday, May 4, 2012

Vain keijut puuttuvat


Tästä tuli niin herkkä että vain keijut puuttuvat tanssimasta.
Antwerpen ei ole musta kauheen kiva paikka, koen vieroitusoireita kukista,  tekis mieli melkein lähtee takas Hollantiin. En ole löytänyt yhtää kukkakauppaa edes tästä isosta kaupungista. Rakennukset on hienoja ja mahtipontisia, mutta missään ei ole pahemmin vihreetä eikä kukkia. Tänään poikettiin botanical gardeniiin joka oli hyvin pieni ja alkujaan ollut sairaalan rohtoyrttitarha. Näin nämä pienet suloiset kukat siellä ja hetken oli hyvä olla. Sunnuntaina onneksi hotellipuukkaus loppuu ja sit lähetään Brysseliin. Voi olla että siellä otetaan lento johki hieman lämpöisempään ja vähemmän sateiseen paikkaan kun keski-Eurooppa. Kerrankin on kaikki tiet avoinna toukoon loppuun ja nyt tulee valinnan vaikeus, mihin mennä! 

posted:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...