Friday, March 30, 2012

Afrikantähdikki, Chincherinchee

En voinut vasttustaa kun männä viikolla kun ostin oransseja ranskalaisia tulppaaneja niin siihen samaan ottaa hieman afrikantähdikkiä. Nää kestää tosi kauan ja on niin pirtsakan värisiä ettei voi olla hymyilemättä.

Ornithogalum thyrsoides, Chincherinchee, Wonder Flower what ever you call it. I love this cheerful color and these last very long time, absolutely gorgeous.


Thursday, March 29, 2012

Oma Piha 2012

 Täytyy sanoa pettymys oli nämä messut. Turun puutarhamessut tais tänä vuonna vetää voiton esillepanossa mennetullen ainakin Intianmintun bloggauksen perusteella (käy katsoon täällä). Olihan niitä pihaesittelyjä 8 ja luulis et oisin ollu innoissani, ranskalaista keittiöpuutarhaa, pyöreitä muotoja jne. mut ei. Se oli varmaan se ranskalainen jossa oli mahtava kasvihuone jota kuolasin mut siinäpä se. 
Typerintä mitä tiedän on huomenna alkavat kukkasidonnan mestaruuskisat pidetään pimeässä hallissa eikä siinä valoisassa tuloaulassa kun ollaan tultu sisään. Viime vuonna oli ihana rauhassa katsella floristien töitä luonnonvalossa kaukana muusta hälinästä. 

 Tässä on floristi, somistaja Sami Kolppanen antamassa työnäytöstä. Sami teki kukka-asetelmia Sami Rinteen keramiikkamaljakoihin ja myös hän oli paikalla kertomassa omista töistään. Täytyy sanoa että herroilla oli messujen rohkein esillepano. Hienosti käytetty hallin korkeus hyväksi ja laitettu katosta roikkumaan verhotupsuja ja sen alla sairaan iso silkkikukka-asetelma...joo kuulostaa omituiselta mutta jos menette käykään katsoon se on rouhee. Tuos alavasemmalla asetelmassa näkyy ihana kerrannallinen hortensiankukka jollaista en ole ennen nähnyt, todella kaunis ja haluan heti jos näen myynnissä.

 Joitakin kukkakimppujen sidontanäytöksen tuloksia.

Kaksi vasemman puoleista kuvaa on Keudan aikuisopiskelijoiden vintagemalliparvekkeesta. 
Alaoikea kuva on UPM:n uusi Kuohu-terassilauta. Se iski silmään ja haluan sitä kun on aika uusia laudoitus. Kuohu on markkinoiden leveintä, helppo pitää puhtaana ja miellyttävä jalalle. Nimi tulee aallon muodoista joita ei näy kuvassa mutta sen tuntee jalalla, tätä täytyy saada.
Siinä mun saldoni messuista, toivottavasti muut ovat tyytyväisempiä kun minä mutta parempaankin tässä maassa varmasti pystyttäisi.

Wednesday, March 28, 2012

Pieni tutkielma jaloleinikistä

Kuinkahan monta kuvaa voisin luoda yhdestä jaloleinikistä...pitäis oikeestaan kokeilla joskus ihan ajatuksella. Yksityiskohtia väristä, läpikuultavuudesta, muodosta jne. Tänään (torstaina) Oma Piha-messuille, toivottavasti siellä on kauniit istutukset tehty.

I don't know how many different pictures I could make from one ranunculus. I should try to make a little study of this most beautiful flower. There is so much to find, color, shape, transparency etc.
Today I go to garden fair, I really hope there is something beautiful.


posted:
Texture Thursday

Tuesday, March 27, 2012

The Pink eDition


The Pink edition, here it is. First had little troubles making it but playing enough I'm quite happy for the result.
Here you can see the original picture and the recipe and if you move on I show you step by step how every layer impact to final result. Some layers give just a little fine change but it is very important change, at least to my eye.

Ou dear I have wrote wrong to the recipe. Textures which are not Kim's are Joel Olives not Joe, sorry. Here is link to his page if you are interested in his textures.
http://joelolives.com/
Step by stepposted:

Monday, March 26, 2012

Tulip Maniaposted:

Voisiko tämä olla sinun Italiasi!


Miten olis pikku palazzo Abruzzossa 62 000€ alkuperäisine kattofreskoineen! Pikkasen mielikuvitusta, vähän enemmän rahaa remonttiin ja paljon romanttista halua.

48 000€ todella jännä pikku koti, käyttäkää mielikuvitusta remontin jälkeen. Tämä voisi olla tosi söpö pikku pakopaikka.

Niin hauskaa haaveilla ja katsella, eikä maksa mittään.

Just dreaming to have little piece of Italy. I put two links above about properties for sale in Abruzzo area. I don't know anything about the area or anything else but it is so cheap to dream and look at these.
Have a nice week

Sunday, March 25, 2012

Pakoa todellisuudesta


Meinas silmämunat kääntyä ympäri kun heräsin ja katsoin ikkunasta ulos, maa oli ihan valkoisena. Kaunista ja kirkasta kuin ensilumen aikaan mut haloo istuin viikolla terassilla kahvilla ja eilen näin ekat krookukset. Kyllähän nuo äkkiä sulaa mutta oli niin ihanaa kun jalkakäytävät oli kuivia ja lakasukoneet käyneet siivoomassa hiekat pois, oli ihan kevätfiilis. 
Nämä keväiset terassikuvat on perjantailta, mihin tämä katosi.! Odottavan aika oon niin piiiitkä.

ps. eihän mulla ole sanavahvistus päällä? Kattelin mun asetuksia ja minusta siellä oli sanavahvistus päällä. Mulla on ollut jo pitkään poissa se mutta onko se menny jotenkin päälle ittestään kun bloggerit muuttanut asetuksiaan!

I took these pictures on Friday, it looks like spring but last night it has snowed. I woke up this morning and looked out and what....it was all white, daaaaaamn.

posted:

Saturday, March 24, 2012

Elämä on...


Kuvassa oleva kyssäkaali (kai se on kyssä!) on parhaat päivänsä nähnyt mutta on ruvennut pukkaan uutta versoa. Tää on niin hyvä symbolikuva elämälle. Elämä on joskus hieman nuupahtanutta ja tylsää mutta aina tulee jotain uutta ja kaunista.

That is kohlrabi ( or I think so) and it has seen better days but still it produces new green leaves. I think this is like life, we have bad days but always comes better days, some new exiting things and new beauty.

Valokuviani myynnissä RedBubblessa myös postikortteina.


Thursday, March 22, 2012

Herkkä jaloleinikki


Voisin ostaa jaloleinikkejä joka päivä tusinan jollei ne olis niin kalliita Suomessa. 2,50 kpl hintaan ei raaski montaa ostaa vaikka ne on mun suosikkeja. Tässä katselen noita eilisiä ostoksiani ja yksi leinikki on jo lurpahtanut varrestaan, tiiättekö... se varsi antaa periksi menee pehmeäksi ja kukka nuupahtaa. Onkohan jollain tietoa jostain poppakeinosta jolla välttää se ainakin 3 päivän ajaksi. Toi varren jännitteen katoaminen ottaa mua aina pannuun jos se tapahtuu vuorokauden sisään ostohetkestä mutta minkäs mä sille voin....vai voinko!

I could buy these every day if they would be so expensive in Finland, 2,50 €/3.31 USD each. How much they cost where ever you live, are they as expensive there than here?

Wednesday, March 21, 2012

Hyvä päivä


Ei mitään erikoista tapahtunut mutta on ollut hyvä päivä. Hyvä mieli, hyvä ilma ja kävely kukkakaupalle. Pitää joskus sanoa ääneen kun on hyvä päivä:)

Nothing special has happened but I had a really good day, I'm in so good mood:)

posted:
Texture Thursday
Wordless Wednesday

Sunday, March 18, 2012

Kukat saksittu ja järjestelty

Kun käy useammin kukkakaupassa ko kerran kahteen viikkoon jossain vaiheessa tulee tilanne että on monenlaisia kukkia kotona. Mulla rupes oleen se tilanne päällä ja noi anemonet rupes veteleen viimeisiään joten ajattelin kokeilla tälläistä uhkeaa asetelmaa. Tässä on siis kolmen kerran kukkaostokset ja hintaa ei kannata ees aatella mutta se on upea. Tälläisiä asetelmia olis niin kiva harrastella kotiin jos pyöris rahoissa. Tunti mulla varmaan meni tuon kokoamiseen ja asettelemiseen. Jotenkin olin alitajuisesti ajatellut eri ostokerroilla tota väriskaalaan koska niin hyvin sopivat yhteen. Nuo 2 etualan vaaleaa ruusua päällekkäin vähän ärsyttää, niitten pitäis olla kauempana toisistaan tai jotain mutta aina pitää olla jotain parannettavaa.

It took me about an hour to do this and I loved every minute of it. I would love to do flower set ups like this for my home every week if I would be rich. The anemones was starting shrivel so I thought now was the time to do this if ever. Tulips I bought yesterday and roses I bought last weekend. The colors of the flowers went together very well even I have bought them three different time. I really really like this and it was so fun, it is like painting with flowers.


posted:
The Simple Things

Saturday, March 17, 2012

Ranskalaisia tulppaaneja


Mikään asiantuntihan minä en näissä ihanissa kukissa ole mutta lähikukkakauppias puhui koko ajan ranskalaisista tulppaaneista. Eiks oo upeita, pitkiä ja nuokkuvia. 
Lisään kauppaani näitä ihania tulppaanikuvia kohta puoliin josko joku tarvitsee hieman väriläiskää sisustukseen.

I'm not an expert with naming flowers but the lady in  a flower shop spoke all the time about french tulips, so I think they are french tulips:)
I will put soon some of these lovely tulip pictures in my shop if you need some color to your home decoration.


Thursday, March 15, 2012

Iskikö kevätväsymys!


Väsyttää niin pirusti ja mikään ei oikein huvita. Oisko tää nyt kevätväsymystä vai vapautumista työstä kunnes sielu relaa kunnolla. No ei aina tarvii olla superpirtsakka ja innostunut.

posted:
this or that thursday
Texture ThursdayFriday, March 9, 2012

Imagine this


Putsailen vanhoja kuvia ja samalla muokkailen niitä ihan uuteen uskoon. Tälläinen yhdistelmä sitten syntyi, ihana kesäinen tunnelmapläjäys jonka avulla kävelen metsään, kuuntelen lintujen laulua ja haistelen metsä tuoksuja.

I'm going trough my archives, cleaning and making some new collages. I just made this summer dream. I can imagine myself walking into the woods, hear the birds sining and smell the scent of woods. Only three more months to get this landscape for real.


posted:
fabulous friday
photo friday Link Party


Mona pyysi tietää kuinka olen tämän tehnyt joten laitan alkuperäiset kuvat ja photoshop reseptin alle.
Mona did want to know how I made this so I show my original pictures and the recipe what did I do in photoshop.
Thursday, March 8, 2012

Happy Thursday


Viimeinen päivä töissä, seuraavan kerran elokuussa, voi tätä onnen päivää ja vapautta.
Hyvää naistenpäivää.

Today is my last day at work before my vacation. I will go back in August, 4.5 months freedom.

posted:

Tuesday, March 6, 2012

Tammisaari/Ekenäs

Poikettiin päiväretkelle Tammisaareen. Tunnetustihan sitä pidetään kesäkaupunkina mutta oli mukavaa käppäillä aurinkoisena talvipäivänäkin. Aivan ihanat kakku-leivoskahvit syötiin torinlaidan kahvilassa Bageri & Café Carl de Mumma. Käykää siellä jos vierailette Tammisaaressa, rupee taas kuola valuun kun ajattelenkin sitä ihanaa kaloripommiani. Jos Tammisaaressa käy täytyy myös visiteerata Saagadesign:ssa, niin tein ja lähti uusi kesäkolttu mukaan. Ihanaa ohutta pellavaa Nooran upealla maalauksella. Jos muistatte ostin jouluna 2 mekkoa Saagalta (postaus täällä) ja ne oli paksumpaa pellavaa, vähän niinko "talvimekkoja" mutta tämä on ohuempi tuulahdus.

Lovely little town called Tammisaari   near Helsinki (about 100 km from Helsinki).
http://www.visitraseborg.com/fi/

posted:
Tuesday around the world

Syö enemmän hedelmiäposted:

Sunday, March 4, 2012

Syö enemmän vihanneksia
This is my second still life with food. First one I made with fruits and some roses HERE. This is vegetable set up. I did have more vegetables like red onions but I noticed that difference of colors was too much so I used only color green. I find this very challenging and intriguing, you have look the colors, shapes, composition etc., it is more difficult that I expected so here is a new challenge for me.
Eat more vegetables.

Saturday, March 3, 2012

Hyvää huomenta/Good morning


Mahtava päivä näkyy tulevan ja ilman muuta minä menen töihin. Viettäkää ihana päivä ulkona kenellä aurinko paistaa.

It is lovely sunny morning here in Finland and of course I have to go to work! Have a great day you people who are free from work.

Friday, March 2, 2012

Haaveilua


Onneksi kuvia löytyy joiden kautta matkailla kaus pois loskasta. Miltäs kuulostais keväinen Italia!

Thank you for the archive pictures, I can always dream being somewhere else. How about Italy in spring, yes please.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...