Wednesday, November 30, 2011

How to take pictures in dark


Koska täällä on niin pirun pimeetä en ole ottanut kuvia kahteen viikkoon ja alkaa hermo kärsiin kun ei pääse luomaan mitään uutta. No onneksi vessaremppa loppui viikko sitten ja hokasin että sehän on talon valoisin huone. Katossa on hyvin valoa levittävä valaisin, seinät ovat vaaleaksi vahattua puuta / valkoista kaakelia ja pytyn kansi heijastaa valoa. Hain varastosta vanhan työmaavalaisimen ja aloin kokeileen josko valo riittäis ja hyvin riitti. 
Mulla ei ole jalkaa työmaavalaisimelle joten laitoin sen lattialle heijastamaan valoa seinän kautta jolloin valo ei myöskään ole niin kovaa jos laittaisin sen porottaan suoraan kuvattavaan kohteeseen. (Muistakaa että työmaavalaisin kuumenee ihan hitosti joten laita lampun alle jotain palamatonta materiaalia ja ole muutenkin varoivainen ettei syty talo tulee). Pytyn vesisäiliötä vasten laitoin peilin joka antaa hieman täytevaloa varjon puolelle ja itse pytyn kansihan kans heijastaa valoa. Säätelin kuvaa hieman Lightroomissa ja lisäilin tekstuureja photoshopin puolella ja saatiin esittelykelpoinen kuva. Olen niin tyytyväinen että voin nyt kuvata vaikka aurinko ei nousis koskaan, tietysti tälläinen vessastudio ei ole ehkä ihan kaikkien mieleen mutta tuleepahan ainakin pidettyä huussi puhtaana jos siellä haluaa kuvata:)

It is so dark here that I haven't taken any pictures since I came back from Spain and it is starting to irritate me, I need to take pictures, I need to create something. Our  toilet renovation finished week ago and noticed it is the brightness room in the house so maybe I can take pictures there (seriously it doesn't matter what is the space if you can use it for taking pictures). I went to our storage to find this lamp what builders use in worksites, it is quite powerful so I can get more light with that. I made the set up in the toilet and there was enough light to shoot even without tripod ( ISO 250). I'm so happy that now I can take pictures before February or something when we have little more natural light.

Saturday, November 26, 2011

Mistähän sitä haaveilisi!


Kuva varmasti kertoo mistä minä haaveilen juuri nyt, entäs sinä!
I think this picture tells it all, what I'm dreaming. What do you dream?

Friday, November 25, 2011

Have a nice weekend

Vettä sataa ja tuulee niin että tukka lähtee mut ei se mitään. Tässä viikonloppugerberoita (taas) var så god:)

It is heavy wind, raining and dark but it is okey, that is life around here. Here is my weekend flowers for.
(I used Pixel Dust one life texture.)

posted:

Thursday, November 24, 2011

It was just last week

Kuinka nopeasti sitä unohtaa kaiken tässä kaamoksessa. Tuollahan mä kävelin just viime viikolla aurinkolasit päässä ja nyt tarvisen aurinkolaseja siihen et tietokone kirvelee silmiä. Tuntuu että lämpö ja valo olisi valovuosien päässä, oikeesti mun silmät alkaa sumenee viiden aikaan iltapäivällä. En tiedä rasittuuko ne valon puutteesta vai mistä mutta on vaikeaa nähdä tekstiä skarppina enään iltapäivällä.

How fast human can forget pleasant things when human is miserable! I was just last week walking  there, watching the sea and warm wind blowing in my hear, enjoying the light days even if there were clouds. Now here is so dark all the time that my eyes are starting blurring in the afternoon. I have really difficult to read text in computer or in television. I don't know is it this darkness which irritate my eyes or age or what!

posted:

Monday, November 21, 2011

Suolajärvi


Kuvia espanjalaisesta suolajärvestä josta tulee suolaa meidänkin keittiöihin. Se oli ihmeellinen näky, vesi heijastui maitomaisena pinkkinä ja rannat olivat valkoisia kovettuneesta suolasta. Oli jotenkin ihan absurdi paikka kun ei ole aikaisemmin nähnyt ihan tälläistä "beachiä".

These pictures are from spanish lake where they collect salt and dry it. It was so absurd place, the water was like milk but it reflected pink, so amazing. If you wouldn't know it is salt you could imaging that it is snow and ice, right! This was a different kind of "beach".

posted:

Sunday, November 20, 2011

Tarvitaan vitamiineja

Miten tämän nyt lievästi ilmaisisi, täällä on sikakylmä! Vaikea tottua ensimmäisiin kylmiin keleihin eikä olla edes lievästi pakkasen puolella. Täytyy sanoa että vaikka Espanjan paikka ei ollut ihan ykkösvalinta ilmasto puhuin kyllä puolestaan.

I'm back in Finland and it is darn cold. It is so difficult to get used to this. I have to say the place in Spain was not so nice but the weather was very pleasant comparing to this.

Thursday, November 17, 2011

Monday, November 14, 2011

Fiat 500

Kukaan ei voi olla rakastamatta tätä autoa, vai voiko joku kieltää sen!
Meillä on Fiati 500 uusi retromalli ja rakastan sitä. Muilla saattaa olla ihan omat kriteerinsä auton ostolle mutta meidän perheessä se on esteettisyys. Jos auto ei ole kaunis olen ilman autoa, niin paljon autosta saa pulittaa että on paree myös täyttää visuaaliset vaatimukset, elle hur!

Don't you just love this car, you must it is so darn cute:) I have Fiat 500 retro model and I love it. I don't know what are your criterions to buy a car but in our family it is beauty. In Finland cars are very very expensive so if I bay like mad for that piece of metal and plastic it better be gorgeous. So many people who I don't know have come to talk with me just because of my car, it brings so many memories for people.

Sunday, November 13, 2011

Food market in Amsterdam


Koska minä olen nautiskelemassa ihania espanjalaisia tapaksia voi olla hyvä aika näyttää teille herkullisia kuvia Amsterdamin markkinoilta. Herkkuja oli joka lähtöön ja mahansa sai kylläiseksi.

Cause I'm in Spain eating tapas (which I love) I show you some pictures from Amsterdam. I love outdoor markets and there were so many of those. There was food for every taste and atmosphere were wonderful.

Thursday, November 10, 2011

Happy Weekend

Hyvää viikonloppua kaikille. Meikäläinen häippäsee viikoksi Espanjan auringon alle nauttimaan tyhjistä rannoista Orihuela Costalle. Lämpötilat + parinkympin tiätämillä, vanhempani ovat siellä neljättä viikkoa joten pitäähän sitä mutsia käydä moikkaamassa:) Nettiyhteyttä ei kämpillä ole joten jos en löydä ilmaista langatonta jostain palataan astialle viikon päästä. Laitan ajastettuna tulee jotain kuvapläjäyksiä ettette karkaa mihkään.
Meillä alkoi vessaremontti, mä karkaan Euroopan toiselle puolelle ja jätän miehen hoitaan hommat, aika fiksua vai mitä:)

Have a nice weekend, I'm on my way to Spain to see the sun. My parents have been there over three weeks so I'm going to see them too. In apartment is no internet connection so if I don't find some free wireless connection I will be back with you after one week. I have made some picture posts and I hope they come out with timing that you won't forgot my existence:)
See you and enjoy

xoxo Henrietta

posted:
Photo Friday
Favorite Photo Friday

Weird

Tosi omituista olen julkaissut tänään jo kaksi postausta mutta ne ei koskaan tullut ulos ja hävisivät myös teksteistäni eivätkä ole luonnoksissakaan....en tajua mitä täällä tapahtuu!

I don't understand what is happening here. I have send today two posts and either of them come out and they have also disappeared from my texts....the internet eat them! Really weird.

Ensimmäinen pakkasyö

Viime yö tais olla ensimmäinen pakkasyö tällä. Kylmää, mutta aamulla oli kaunista kun kaikki oli kuurassa. Onneks naapurit oli jo töissä kun meikäläinen huulet sinisenä persii pystyssä konttaili pitkin yhtiön nurmikoita kuvaamassa kuuraa.

It was first frosty night here. Morning was so beautiful as you can see from pictures.

posted:

Wednesday, November 9, 2011

From Amsterdam

Kuvat on Amsterdamin reissulta lokakuun alusta.

These are from Amsterdam in October.

posted:
this or that thursday

Tuesday, November 8, 2011

Texture Tuesday

Theme was number 2 and at least one layer of Kim's texture. Well I might have stretched the theme little:) I have one picture two times (the other is just flipped) and they together is like one but there is two...so there is two!

posted:

Monday, November 7, 2011

Peace

Kun haluan rauhaa, todella rauhaa maailmalta menen metsään ja tästä ei ole linnuntietä kotiovelta ko parisataa metriä. Oikeesti matkaa tulee hieman enemmän kun taivallat kallioilla ja metsässä enneko pääsee tuonne kallion reunalle pienen männynkäppärän alle istuskeleen ja rauhoittumaan. Se on ihmeellistä kuinka asuu taajamassa mutta silti voi tuntea olonsa kuin olisi maailman ainut ihminen. 
Tämä on mun paikkani, onko sulla joku specialpaikka jossa tuntuu hyvältä vaikka olis huonosti?

When I want peace, I mean real peace I go there. It is only few minutes away from my home. How  wonderful that I live in urban area but I can feel like I'm the only one in this world if I want so. I love sitting under that little pine tree (on the middle of little pictures) and feel nothing than peace, my brains stop thinking anything else than the beauty of that place. 
I just wanted to share my place with you, do you have any special place?

posted:

Sunday, November 6, 2011

Ihminen on väsynyt

Olo on vähän kuin tällä hieman väsähtäneellä kukalla. Oli ihan pakko ottaa tunnin tirsat töitten jälkeen, ei vaan jaksa. Mitä vanhemmaksi tulee sen vaikeemmalta aikaiset aamut tuntuu. Koska se kääntyy siihen kun mummo vainaa oli lehdenjakajaa oottamassa aamu neljältä että tulis jo. Taitaa olla vasta eläkeiän puolella joten ei hyödytä mitään mutta kerkee näkeen ainakin auringonnousut jos ei muuta:)

I'm so tired and I did have to take a nap after work. Older I get more difficult it is to wake for early morning shift to work. I feel like this little tired flower:)

Good Morning


Hyvää huomenta immeiset lähden kohti työpäivän haasteita, palataan astialle illalla mikäli jaksaa.

Good morning everybody, I'm off to work, I will be with you in the evening with new tricks if I'm up to it.

xoxo Henrietta

Friday, November 4, 2011

Happy Weekend


Toivotan suloista viikonloppu tämän ihanan Anemonin välityksellä. Koettakaa löytää ne pienet ilon aiheet pimeyden keskellä (vähän niinkuin tämä kukka, kovin tumma mutta pirun kaunis:)

Have a nice weekend everyone. Try to find the little things which gives you joy, like this little Anemone. It is as dark as we have here but it is darn cute:)

posted:

Tuesday, November 1, 2011

What do you think!


Texture TuesdayEn voinut vastustaa kukkakaupassa anemoneja, ne on niin kauniita. Kuvasin ulkona viimeisten auringonsäteiden ulottuessa ikkunalaudalle, on se sellainen pikku söpöliini:)

I went to my local flower shop yesterday and I could not resist buying Anemones. I took this picture just before sun went behind the woods from my backyard. I love it, it is cute and just a little bit light there.

posted:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...