Tuesday, March 29, 2011

RanunculusVoisin tuijottaa ikuisesti näitä leinikin kuvia. Värit ovat niin kirkkaan puhtaita, kuinka hienosti keltainen muuttuu terälehden kärkeä kohden tummanoranssiin, aivan upeeta luonnon taidetta.

This ranunculus is so bright and I really love how yellow starting to turn out to deep orange at end of petals. Great art of mother nature. 

posted:

Sunday, March 27, 2011

Mangostani

Color is my day-long obsession, joy and torment.
-Claude Monet-

Mangostani on kuvassa näkyvä hedelmä, kova kuin kivi joten todennäköisesti syömäkelvoton jo ostettaessa wikipedian mukaan, huah. No ainakin sai pari kivaaa kuvaa jossei syötäväksi kelpaa.

The fruit is mangosteen, hard as a rock so obviously not eatable anymore according to wikipedia.

posted:Friday, March 25, 2011

Tulikellukka, 'Geum coccineum'

Tämä on yksi takapihani suosikkikukista. Se on niin räikeän oranssi että melkein häikäisee ja se saa iloiselle mielelle.
This is one of my favorite flowers in my backyard. It is so bright orange that it almost dazzles you.

posted:

Thursday, March 24, 2011

Walk with me


Since it is Texture Thursday I though sand would be nice. Here has been very windy and it has also snowed so it is nice to imaging walking in a soft and warm texture.

posted:


posted: 


Monday, March 21, 2011

Valkopyykki

Valkoista, puhdasta ja hyväntuoksista.

My title for this post is white wash like this flower; (almost) white, clean and good smelling.
posted:

Sunday, March 20, 2011

Ruusu sinulle


Vaikka ei ole mikään speciaali päivä haluan ojentaa teille kaikille ihanille ihmisille ruusun. Maailma tuntuu olevan hieman persiillään tällä hetkellä mutta josko pieni suloinen ruusu hieman lievittäisi tätä tuskaa maailman tilasta, yritän tarttua hetkeen en kokonaisuuteen.

It is not a special day but I want to give you all lovely people a single rose. In the moment  the world seems to be little upside down and maybe little joy of the rose would ease the pain from the state of the world. I try to seize the moment not the entirety.

posted:

Friday, March 18, 2011

Ranunculus, leinikki


Hieman värivitamiinia kunnes lumet sulavat.

Little color vitamines until the spring comes. This is my false start for spring, great colored giant ranunculus (favorites) and orange/lemon.

posted:Thursday, March 17, 2011

Life


“We are living in a world today where lemonade is made from artificial flavors 

and furniture polish is made from real lemons.”

-Alfred E. Neuman-

posted:


Wednesday, March 16, 2011

Suiren is alive:)


Hienoja uutisia Japanista, Suiren on elossa. Aikaisemmin kirjoitin lukijastani joka on Japanista ja huoli hänestä oli suuri koska on ainoa japanilainen jonka "tunnen". Eilen vihdoinkin Suiren sai vastattua voivansa hyvin kuten myös hänen perheensä. Suirenin tervehdyksen voit lukea täältä. Voitte myös käydä tervehtimässä häntä ja antaa tukeanne hänen blogissaan.

I wrote on Saturday about Suiren who lives in Japan and I was very concerned how she was. Yesterday she wrote that she and her family are well (you can read her greetings here). That is so GOOD news. Fear of her and all Japanes are not over because of the Fukushima nuclear power plant but we hope the best that nothing else happens and the winds continue to blow to the sea not to the land. You can also write your own greetings and give some encouraging words.


posted:


Monday, March 14, 2011

Sunday, March 13, 2011

Saturday, March 12, 2011

To Japan


Posted:

Ei siinä mitään että Japanissa oli maanjäristys, tuli tsunami ja nyt vielä räjähti ydinvoimala Fukushimassa.
Ei voi sanoa mitään, ei kertakaikkiaan tajua mitä kaikkea siellä tapahtuu!?!? Yksi lukijoistani Suiren on Japanista ja toivon että Suiren on hengissä.

This is so shocking news what has happened in Japan,  earthquake, tsunami and now explosion in nuclear power station in Fukushima. One of readers is from Japan and really hope Suiren is alive and well.

What did I do in photoshop: 

I copied backround layer twice
1 layer used high pass filter....soft light 100%
2 layer used gaussion blur....soft light 100%
add my own light texture...soft light 100%
add Kim Klassen warm vignette....soft light 100%
used mask with warm vignette texture and clean up the flower from texture.

Posted:


Friday, March 11, 2011

Wednesday, March 9, 2011

I love beautiful parksDoramas Park is named after a warrior canary in the late fifteenth century;: Guanarteme, Aboriginal Telde king, admired for his courage. The park itself covers an area of more than 3. 500 hectares, forming a beautiful landscape and offering a panorama of rural life and local culture.
This place of piece and harmony, my soul rest in here:)

Doramas-puisto Las Palmasissa on aivan mahtava paikka. Tästä puistosta on monia kuvia mutta yhdelläkään kuvalla en pysty kuitenkaa tuomaan sitä fiilistä ilmi jonka siellä koin. Tämä on sellainen joka vaan pitää itse kokea. Jos jossain voi unohtaa mikä aika mikä paikka, se on täällä. Useat suihkulähteet peittävät ja rauhoittavat kaikki häly-äänet ympäriltä ja sinä voit vain liukua omiin ajatuksiisi tai lukea rauhassa kirjaa vaikka vieressä olisi tulipalo. 

Posted:


Monday, March 7, 2011

They never let me down (flowers)


I used two yellow canvas texture with the tulpan
-multiply 27% 
-softlight 100 %

Posted:


Kaupunkisuunnitelu


Mie NIIN tykkään monivärisestä rakentamisesta. Kuinka paljon piristävämpää on katsoa tätä espanjalaista näkymää kuin tasaisen harmaata betonirakentamista missä kaikki on yli siistissä rivissä.
No makuja on tietysti moneen eli toiset saattaa kyllä tykätä siisteistä riveistäkin ja samasta väristä, mun makuuni on enemmän tämmöinen hieman boheemi sekasotku ja iloinen värilajitelma.


I so do love colorful city planning. In Finland we have so strict city planning now days that sometimes you could think it is quite boring. I like more kind of bohemian way, houses are not in straight lines and every house is NOT painted with same color. 

WE NEED MORE COLOR IN TO OUR LIVES, right!?!

Posted:

Saturday, March 5, 2011

Old glory


Niin rakastan vanhoja rakennuksia ja arkkitehtuuria. Aivan mahtava rakennus ja kiinnittäisin huomiota upeaan puukattoon. Siinä ei ole mitään erikoisia puuleikkauksia mutta se on todella kaunista puuta eikä rapattu niinko monesti tuppaa olemaan. 

I love old buildings and architecture. In this one would like you to watch also the beautiful wooden roof. There is not anything special than it is wood not plastering as usual. Marble flooring reflects beautifully.


Wednesday, March 2, 2011

Color and shape
Palmun lehdissä on aivan mahtavia muotoja ja linjoja ( kuvasin ihan liian monta ruutua näitä mutta en pystynyt taas hillitsemään itseäni).

I like the shapes and lines of palm tree ( I did take like 50 shots, daa!!!)


En tiedä mikä tämä on, se on puu jossa oli näitä upeita kukkia. Laitan joskus myöhemmin kuvia koko puusta josko Sari tai Susanne tunnistais.
Sari tunnisti sen Korallipuu-Erythrina caffra

I don't know what this is. It was a tree and these colorful flowers was there, they are so bright.

Posted to:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...