Sunday, October 31, 2010

Mustavalkomaanantai #46


Mustavalkomaanantain haasteena kello, talviaikaan siirtymisen kunniaksi. Näin päin kellojen siirto on ihan kiva mutta keväällä se on aina yhtä tuskaa kun pitää herätä tuntia aikaisemmin. Se on kumma kuinka yksi tunti voikin olla niin ratkaiseva joskus, oli kysymys nukkumisesta tai ihan mistä tekemisestä tahansa. Tunti voi tuntua tosi pitkältä tai aivan liian lyhyeltä ajalta. Tunnista on siis moneksi.


Black and white challenge and the subject is A clock because we moved clocks backwards for one hour.

Friday, October 29, 2010

Thursday, October 28, 2010

I need lightNo niin nyt on tainnut alkaa se puolen vuoden pimeys ja pa*ka. Valoa ei ole nimeksikään ja vettä vaan sataa joten taivaskin on musta. Huumorintaju riittää vielä tälläiseen itseironiseen omakuvaan josta jokainen voi tehdä omat päätelmänsä mielentilastani:) Tämä on aika extremeä koska ei ole ollut tapana pukata omaa naamaansa tänne, itsekritiinkin puutetta vai epätoivoa kun ei ole mitään kuvattavaa. Uskaltautuuko joku muu tähän!! Haastelen josko joku tarttuisi haasteeseen. Joskus on ihan tervehdyttävää napata itsestään kuva ja jääpähän historiankirjoihin joku dokumentti millainen olit.
Kirjoita kommenttoboksiin viesti jos uskaltauduit laittamaan oman ironiapotretin sivuillesi, olisi kiva nähdä muitakin "sekopäitä":)

Now it is the time of darkness and everything is like sh*t. It is raining all time so there is no light even on the sky. I still find some sense of humor to publish this ironic self-potrait and you can make your own
conclusions what I think, am I little insane:) This is kind of extreme for me cause I don't normally publish photos of myself, don't know is this lack of self-criticism or despair that here is nothing to be photographed.
Is there anyone else who has the nerve to do this!! I challenge you to take self-potrait that reflects something of you. It might be healthy experience sometimes to take photo of your self and there is something to give to the books of history. If you dare to do this please write to my comment box and left a message where I can see the other nutcase than me:)

Tuesday, October 26, 2010

Värikollaasi#006


Viikon värikollaasi rusehtava oranssi, haalea keltainen ja vaalea vihreä. Luulen että kahta löytyneen hitusen ainakin mausteena ja ruusut pääosassa haalea keltainen. Kollaasi tehty kolmesta eri kuvasta.

This weeks color collage challenge; brownish orange, light yellow and light green. I made this from three different photos. 

Monday, October 25, 2010

Mustavalkomaanantai#45- ikkuna


Kun osallistuin värikollaasi-haasteeseen teen nyt tämän mustavalkomaanantain aiheen ikkuna.
Kuva otettu auton kattoikkunan läpi vesisateella  lossissa. Lossissa ei kauheesti ole tekemistä joten tuijottelin kattoikkunasta taivasta kunnes tajusin kuinka hienoja sadepisaroita siinä on. Lossimatka sujui rattoisasti kuvaten pisaroita.

Black and white Monday challenge, subject window. This is from my cars skylight window.

Sunday, October 24, 2010

IceWaterAamulla pisarat olivat jäässä, seurasin kuinka ne auringon mukana sulivat.
Aika on lyhyt!

http://nfmacro.blogspot.com/
http://lisaschaos.com/


In the morning they were drops of ice, when sun came up they melt with the sun.
Time is short!

Saturday, October 23, 2010

Lennä, uneksi / Fly and Dream

Viikonloppuna saa lentää ja uneksia. Olet mitä haluat ja teet mitä haluat, sinä päätät:)
Mitä sinä haluat!!

Durinf the weekend you can fly and dream. You do what you want do and you can be what ever you want to be, let's fly and dream:)


Friday, October 22, 2010

Värikollaasi #005


Lumo lifestyle-blogi oli osallistunut värikollaasi haasteeseen ja minäkin ispiroiduin. Aiheena oli punainen, violetti ja pinkki. Vanhoista kuvista löytyi kaikki vaadittava. Ihanan kesäinen tunnelma ja värien iloittelua = hyvä mieli. Hauska juttu tämäkin leikki:)

Color collage challenge - red, purple and pink. I found these old photos to this challenge. I think this is brightfull and cheerful like summer. 

Makeing
Donna Watson päivitti bloginsa pitkästä aikaan ja antoi ihanan piritysruiskeen ruveta tekeen jotain. Rohkeasti inspiroituneena päätin kokeilla mitä itsellä syntyisi ilman suurempia suunnitelmia...mennään ihan mutu-tuntumalla ja tuollainen pieni taulu tuli. Vieressä näkyy isompi pohja jota aloin jo hurmiossani tekemään. Tämä tekniikka taitaa olla ihan meikäläisen hommia koska minulla on kärsivällisyys kuin kolme vuotiaalla. Akryylivärithän toimii hyvin myös liimana joten värin päälle laittelin sanomalehden palasia, lautasliinan palasia ja kaiken päälle pläjäytin vielä tekemäni  valokuvakollaasiprintin. Tämä on hauskaa hommaa ja taas voi korvata piirtämistaidon puutteen kaikella muulla:)
Käykää katsoon Donnan blogi niin näette oikeita taiteilijoita jos tekniikka kiinnostaa enemmänkin.

Donna Watson updated her blog and I was so inspired by that. I wanted to try how to make the collage.
This is what I managed to do and I have to say I like this technique very much, because I have patience like a three year old child. If you want see real artist go on checkup Donna's blog.

Thursday, October 21, 2010

Darkness


Välillä meinaa olla olo kuin tällä koiranputkella, nuupahtanut ja kuivunut. 
Kertokaa jotain hauskaa...

I feel like this dead plant. Tell me something funny...

Tuesday, October 19, 2010

Kaverit/FriendsPositive reciprocity - a relationship is based on equal give and take between the two parties.


Alone usually refers to the condition of solitude.

Wednesday, October 13, 2010

Luova päiväHyvä päivä ollut noin luovuuden kannalta vaikka talven tulosta olen jäpättänytkin. Ehkä se ketutus antaa lisävirtaa ja oikea uhma nousee että piru vie tätä akkaa ei noin vaan kaadetakkaan...
Tuossa on pari työtä jotka tehty grafiikassa ja sit sudin vähän akvarelleillä päälle. Olen valokuvannut ja käynyt vääntämässä savitöitä. Ihan hyvä vapaapäivä ja paljon saatu tehtyä harrastusten puolesta.

It has been a good day in creativity terms. Here are couple of graphics work and which I painted with watercolors. I have photographed and have gone to bend the clay works. Just a good day off and a lot of hobbies been completed.

Remember last winter?

Muistatteko vielä viime talven suuret lumimassat? Maisema oli kaunis kuin satukirjassa kunnes todellisuus iski lujalla kädellä. Lumet tippui katolta ja olo oli hyvin voimaton. Muistan että mies oli työkeikalla jossain muualla ja minä yritin lapioida seinän vieruksia puhtaaksi ja "pelastustien" takaovesta ulos. Puoli tuntia ja kädet oli hyytelöä. Isot jäätyneet lumikökkäreet painoivat ihan kamalasti. Toivon todellakin ettei tänä talvena tule tälläisiä lumimääriä.

Photos from last winter. The scenery was beautiful as a fairy tale book until reality struck with a firm hand. The snow fell from the roof and I felt very powerless. I remember that my husbend was away and I tried to shovel my way out from the backyard. Half an hour and my hands were jelly. Big freeze snow masses weighed just awfully. I really hope that this winter will not driven snow this much.

No for winter

Paikoittain Suomea satoi tänään ensilumi....käääk. Ensi viikon keskiviikkona vasta kitkarenkaiden vaihto. Voi paniikki ja sujaus miten se taas pääsi yllättämään, ihan joka vuosi. Tänään oli tosi inha vinkka joka antoi muistutuksen miksi inhoan talvea. Lumi on kaunista ja kiva on katsoa maisemaa mutta puoli vuotta on jo vähän liikaa. En ymmärrä kenen mielestä on ihanaa lähteä pimeellä töihin ja palata pimeellä kotiin. Viikon kahtena vapaapäivänä näen valosta vilahduksen kolmen tunnin ajan. Mitä hiton ihanaa ja romanttista siinä on. Ei kukaan jaksa istua takan ääressä kynttilöitä polttaen, kutoen ja lukien hyviä kirjoja ja sanoa rehellisesti et tää on mahtavaa. Joka ikinen aamu pimeän puolen vuoden aikana katson peiliin, näen hilseilevän goottinaamani ja mietin miten tän pärstän sais pysyyn kasassa toukokuuhun asti.
Haloo haluan kosteahkoon maahan jossa on 20 astetta lämmintä ja aurinko ruoskii d-vitamiinilla ihoani.

Tälläinen pahansisuinen akka minusta tulee kylmän ja pimeyden vaikutuksen alaisena. Ruumiini ja mieleni tarvitsee auringon valoa ja lämpöä jotta ne toimivat niinkuin niiden pitäisi.
Anteeksi tilitykseni, oliko liian raju - mut kun en pidä :)

The first snow rained today in some parts of Finland. I have reserved time to change winter tires next Wednesday. Today was a really wicked wind that gave a reminder why I hate winter. The snow is beautiful and nice scenery, but a half year of darkness and coldness is bit too much. I don't see anyone believes that it is wonderful to go to work and return in darkness. Two-week day off I see a glimpse of light for four hours. What the darn wonderful it is! It is not fun to sit in front of the fireplace, burning candles, knitting and reading good books after few months. Hello I want the damp place, +20 degrees Celsius and the sun whips vitamin D on to my skin.
I'm not very pleasent person under the cold and dark conditions. My body and my mind needs the sunlight and heat so they work like they should.

Monday, October 11, 2010

Suoravetomoottori ostettu...Sanon vaan että pesukoneen osto on hiton rakettitiedettä ja kun ei oikeestaan kiinnosta sekään. Nyt on ostettu uus kone suoravetomoottorilla, pitäis kestää paremmin, olla hiljaisempi ja vaikka mitä (just joo). Merkiksi tuli Daewoo joka hieman epäilyttää mutta on tuplaturvat joten jos hajoo neljässä vuodessa saan taas uuden.Koneen hinta 599 euroa ja mulle jäi maksettavaksi 100 euroa. Ei paha hinta tuliterästä suoravetomoottorista, se on varmaan tosi makee....(sarkasmia).  Oisin halunnu kokeilla höyrypesukonetta mutta hinta pyörii n.800 euron tietämillä ja taitaa olla aika uutta tekniikkaa joten jos hajoo 4 vuoden sisään ottais pannuun hieman enemmän. Seuraavana koneena vois kokeilla sitä. Huomaatteko olen alistunut markkinavoimille, suunnittelen jo uuden koneen ostoa neljän vuoden päästä, masentavaa.

Sunday, October 10, 2010

Kodinkoneen elinaika, murinaa


Kulkee, kulkee eikä perässä meinaa pysyä. Elektroniikassa aika ei kerkee edes kulumaan. Hajosi pesukone neljän vuoden käytön jälkeen ja merkki oli UPO, maksoi 500 euroa joten ei kai halvinkaan ollut. Karmee käry tuli eli jotain siellä koneen sisällä paloi. Ottaa niin päästä, kaikki hemmetin vaiva taas eikä vois vähempää kiinnostaa joku pesukoneen shoppailu mutta pakkohan se.

With electronics, the time does not have time to run. Washing machine broke down after four years use, and the sign was UPO, paid 500 euros so it is not the cheapest one. Terrible smell came out there, so there was something burned inside the machine. I'm so pissed off, all the damn trouble and I could care less about shopping washing machine, but it have to been done.

Venus


Olen ostanut tämä pikkupatsaan Maltalta.Se on varsin hellyttävä uhkea naisfiguuri. Se kuvaa aikaa kun naiset oli vielä naisia ja oli mistä puristaa. En ala veisaamaan nykyajan luuranko ihanteista ja ikuisesta nuoruudesta. Alkuperäiset patsaslöydöt on aivan mahtavia, joita kävimme katsomassa museossa. En yleensä käy arkeologisissa museoissa mutta Maltalla oli pakko päästä koska halusin lähinnä ottaa mallia savitöihin josko osaisin itse tehdä (säälittäviä yritelmiä tuli). Näistä upeista "naisista" voi lukea lisää esim. wikipediasta

I have bought this little statue from Malta. It describes the time when women were still women, and there was something to squeeze:)  I am not going to lecture for the modern skeleton ideals or the ideals of eternal youth. The original statue is just wonderful discoveries, which we went to see in the museum. I do not usually visit the archeological museums, but in Malta had to go, mainly because I wanted to see it my self and take a photo for clay lessons if I could make the statue my self .

Venus figurines - Wikipedia, the free encyclopedia
Saturday, October 9, 2010

Kotoilua
Lopultakin sain siivottua ja imuroitua OIKEIN kunnolla. Loppupäivän olen nautiskellut pölyttömästä kodistaja  poltellut ihanan tuoksuisia kynttilöitä. Päivällä otin tirsat sohvalla, luultavasti en yöllä saa unta mutta päivätirsat ovat parhaita koska ne on hieman "luvattomia". Eli ei yhtään mitään erikoista mutta kiva päivä, jotenkin nauttinut kotona olosta ihan kympillä:)

Finally got cleaned and vacuumed properly. The end of the day I have enjoying a dust-free home burned wonderfully scented candles. During the day I took a nap on the couch, probably I can not sleep at night but the naps are the best because they are a bit forbidden. Nothing special, but a nice day, somehow I enjoyed the existence of totally loving home.

Muistot/MemoriesVärien alkaessa hiipumaan alkaa kesän muistelot ja uuden odotus. Tämä haalistettu unikko oli ensimmäinen ja ainoa unikkoni tältä kesältä. Unikko on siirretty anopin pihasta kaksi tai kolme vuotta sitten ja tänä kesänä se kukki ensimmäisen kerran yhden kauniin kukan joka loisti värillään kaksi päivää ennen kuin sade tiputti sen terälehdet. Se oli upeat kaksi päivää ja varsinainen työvoitto.

When colours are starting to slacken starts memories of the past summer and expectation of next. This poppy was my first and only poppie this summer.Poppy has been moved from the yard of my mother-in-law two or three years ago and this summer it bloomed for the first time.The beautiful flower that shone with bright color for  two days before the rain dropped its petals. It was a fantastic two days and the actual victory of work.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...